Наложеният от властите таван на цените на горивата в Унгария

...
Наложеният от властите таван на цените на горивата в Унгария
Коментари Харесай

Тактиката на Орбан! Таванът на цените на горивата в Унгария може да предизвика остър недостиг

Наложеният от управляващите таван на цените на горивата в Унгария би трябвало да бъде вдигнат, защото той " рано или късно " ще докара до дефицит, съобщи основният изпълнителен шеф на петролната и газова компания МОЛ (MOL) Жолт Хернади, представен от Ройтерс.

По думите му Унгария се намира в извънредно рискова обстановка, защото таванът на цените води до нарастване на потреблението, а това повдига въпроса какъв брой дълго този таван ще издържи.

МОЛ, който има най-вече бензиностанции в Унгария, от дълго време приканва таванът да бъде анулиран. Той беше натрапен през ноември и по този начин цената на бензин 95 беше закрепена на 480 форинта (1,20 евро) за литър.

Таванът, натрапен от държавното управление на Виктор Орбан, в опит да понижи удара на инфлацията по потребителите към този момент е планувано да продължи до октомври. От ниските цени обаче могат да се възползват единствено колите с маджарски регистрационни номера.

Миналия месец МОЛ ограничи дневното зареждане на един автомобил до 50 литра, като по този начин понижи на половина предходния предел.

Хернади добави, че Унгария би трябвало да натрупа ресурси, защото през август 65 на 100 от рафинерията на МОЛ в страната ще затвори за профилактика, а друга рафинерия на компанията в Словакия сега не работи и ще отвори след 20 юли след профилактика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР