Наличието на свещени изображения в а дисциплинира всеки собственик, принуждавайки

...
Наличието на свещени изображения в а дисциплинира всеки собственик, принуждавайки
Коментари Харесай

Иконите, които ще осигурят хармония и здраве в дома ви

Наличието на свещени изображения в а дисциплинира всеки притежател, принуждавайки го да се обръща по-често към Бог. Дори в случай че притежателят не е прекомерно ревнив християнин, инцидентен взор към стена с икона неизбежно го принуждава да се успокои и да премисли желанията си.

В своите молебствия вярващите най-често се обръщат към Исус Христос и Божията майка. Следователно безспорно си коства да имате изображения със Сина Божи и Дева Мария. Такива икони са незаменими във всяка къща или апартамент.

Те би трябвало да бъдат сложени в стая, където човек постоянно е самичък. Например в спалнята. Тогава неизбежно ще започнете и ще завършите деня си с апел към светците настойници. Те носят мир в душите и мозъците на вярващите.

В детската стая би трябвало да имате изображение на Божията майка, като че ли поверявате обичаното си дете на грижите на висши сили.

Важно е да няма неща над и до иконите, които да пречат на духовната същина безвредно да извършва своите защитни функционалности:

- фотоси на родственици, както живи, по този начин и напуснали този свят;

- плакати с изображения на известни персони от света на шоубизнеса;

- предмети на поклонение на разнообразни езически ритуали;

- ловни титли и сбирки от хладно оръжие и други

Образът на Свети Никола е извънредно известен измежду християните. По значение се отъждествява с облиците на най-почитаните светци. Най-често в къща с оборудван иконостас ще видите Света Троица:

- Исус Христос;
Кои икони са най-силни и подобаващи за дома?
Рано или късно всеки се обръща към вярата и даже да не знае по какъв начин да се моли. В църквата можете да видите разнообразни типажи от хора и даже...

- Света богородица;

- Николай Чудотворец.

Иконата за отбрана на къщата е изображение на Божията майка със седем меча в ръцете. Не всеки знае къде да окачи иконата, тъй че духовенството всякога изяснява на енориашите символичното значение на лицето и неговото предопределение.

Иконата се отнася до общата отбрана на къщата против:

- крадци и мошеници;
НИКОГА не поставяйте икони на тези места в дома си
Почти във всеки един дом може да бъде забелязана икона. Хората си спомнят за нея, когато нещо ги мъчи или имат компликации в живота и желаят д...

- неспокойствие и гняв;

- болест и беднотия.

Съвет. Най-добре е да я поставите над входа на жилищните пространства, защото незабележим страж ще защищити фамилията от сходни неприятности.

Знаци, свързани с лицата на светци

Хората имат вяра, че в случай че икона е паднала, това е неприятен знак, предвещаващ злощастие за цялото домакинство. Затова, с цел да не се мисли до какво води сходен случай, фамилният иконостас би трябвало да бъде мощно ремонтиран. Тази защитна мярка ще ви помогне да различите неприятна прокоба от личното си неуважение.
Като реставратор нямаш право да сбъркаш, до момента в който в картините можеш да твориш
Стоян Забунов е художник, приключил е живопис. Работил е в Института за паметниците на културата като реставратор. Сега е помощник към...

Ако свещената картина се счупи вследствие на рухване или се счупи от удряне на пода, могат да зародят следните несгоди:

- евентуално изменничество на един от съпрузите;

- случай на пътя по време на командировка или пътуване;

- неприятно здраве на обичан човек.

Въпреки това, не би трябвало да се тревожите прекалено много за случилото се. Както споделя една от заповедите, не би трябвало да създавате идоли от свети облици. Достатъчно е да вземете портрета на светеца и да го целунете. И по-късно отидете на черква и запалете свещ до такава икона. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР