Наличието на много лед във водата пречи на големия български

...
Наличието на много лед във водата пречи на големия български
Коментари Харесай

Забраняват на Петър Стойчев да плува край Антарктида

 Петър Стойчев ще плува на Антарктида
Наличието на доста лед във водата пречи на огромния български плувец Петър Стойчев и още 14 смелчаци от 9 страни да се впуснат в историческото първо плуване край Антарктида.

Капитанът на кораба, офицерът по сигурността и началникът на експедицията не разрешават на плувците да влязат в по този начин наречената ледена чорба, осведоми " 24 часа ". Самите плувци са изразили подготвеност да се впуснат в рисковото плуване, само че към този момент виновните фактори дефинират риска като голям и не желаят да ги пуснат във водата.

Има още 4 дни, през които Петър Стойчев и останалите плувци се надяват надпреварата, поради което са стигнали до “края на света ”, да се състои. Те би трябвало да плуват в класическата отдалеченост от 1000 метра, само че измежду айсберги. Температурата на солената океанска вода с плуващ лед в нея е минус 1 градус. Температурата на въздуха е минус 3, само че духа доста мощен вятър.

Антарктида е единственият континент, на който носителят на рекордните 11 купи в плувния маратон Петър Стойчев не се е състезавал. “Искам да завърша фантазията си ”, съобщи Стойчев пред изданието.

Ако му разрешат да плува в ледената чорба, той ще стане измежду малцината в света, покорили всички континенти. А единствено 4 месеца след предизвикването на Южния полюс Стойчев ще се състезава и на Северния полюс, където през март в мразовитите води край Мурманск ще се организира третото международно състезание по плуване в ледени води.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР