Наличието на антитела срещу коронавирус в надпрагово ниво за теста,

...
Наличието на антитела срещу коронавирус в надпрагово ниво за теста,
Коментари Харесай

Мангъров: Преболедуването е много по-сигурна гаранция срещу повторно инфектиране от имунизацията

" Наличието на антитела против ковид в надпрагово равнище за теста, с който са изследвани е удостоверение за прекарана зараза. Прекараната зараза е съвсем цялостна гаранция против наново възпаление, доста по-сигурна от имунизацията ".

Това написа тази заран в профила си във Facebook инфекционистът доцент Атанас Мангъров.

" Събраните данни демонстрират, че има доста случаи на инфектирани и болни ваксинирани и съвсем никакви на инфектирани и болни преболедували. Сами по себе си равнищата на антителата са без значение и определянето на равнище, над което да се получава документ е лишено от смисъл. От значение за защитеността против Ковид не е равнището на антителата, а самият факт за прекарана Ковид зараза, която провокира дългогодишен и широкообхватен хуморален и клетъчен имунен отговор. При Ковид имунизациите явно клетъчен имунен отговор липсва, заради което създаваната от тях отбрана е краткотрайна и се постанова слагане на нови и нови дози.

Всеки ден се оповестява за новооткрити инфектирани имунизирани, както и за умряли имунизирани. За инфектирани преболедували и умряли преболедували не се оповестява ", добавя Мангъров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР