Налаганите наказания, глоби и различни системи, които са въведени в

...
Налаганите наказания, глоби и различни системи, които са въведени в
Коментари Харесай

Психолог: Аз имам познати, които знаят, че шофират с превишена скорост и казват аз ще си платя глобата, няма проблем - бързам

Налаганите санкции, санкции и разнообразни системи, които са въведени в международен мащаб, в това число и у нас, потвърдено имат резултат и въздействат върху държанието на шофиране, само че за жалост не в толкоз огромна степен, колкото ни се желае. Това сподели за предаването " Визия 0 " психологът доктор Зорница Тоткова от Института проучване на популацията и индивида при Българска академия на науките.

" Ако тази степен беше висока, в действителност щеше да има по този начин фрапантно да се вижда една такава крива надолу във връзка с настъпилите транспортни катастрофи или осъществените нарушавания от страна на водачите ", сподели още тя.

" Различни проучвания по света приказват за това по какъв начин след въвеждането мисля, че последно четох в Испания на тази точкова система, контролната точкова система за водачите през 2006-та, като създадат в този момент един разбор на това какво са постигнали с въвеждането на тази система. През 2021 се открива в действителност, че с до 14% са намалели нарушаванията на водачите и до 16% от транспортните катастрофи, в които има по този начин съдбовни случаи. Това не е дребен %, само че на фона на 100, които гони и търси " Визия 0 “ – не, не се реализира този мечтан резултат ", посочи психологът.

" Опасните водачи на фона на всички водачи са относително дребна група хора, нали, има едни санкции, които са общи санкции, генерални санкции, по този начин да се каже, които са свързани с това да повлияят метода, по който ние възприемаме това да го има наказването. Тоест аз карам деликатно, тъй като чакам, че в случай че направя нарушаване, ще бъда санкционирана. А от другата страна са тези характерните, съответните санкции, които към този момент са въз основата на персоналния опит. Аз към този момент съм сгафила, глобили са ме и имам мое лично прекарване за това по какъв начин работи на процедура едно наказване. А при водачите, които по този начин да кажем редовно нарушават, безусловно не се преценяват с наложените правила, със законите, които са открити и непрестанно правят нарушавания по една или по друга причина. Тези санкции не са доста ефикасни и не се следи смяна в държанието, без значение от това какъв е размерът на една санкция. Аз персонално имам познати, които знаят, че карат с превишена скорост и споделят " аз ще си платя санкцията, няма проблем ". Бързам, да вземем за пример ", разяснява още доктор Зорница Тоткова.

Повече можете да научите от прикаченото видео.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР