Налага се временно ограничение на движението на пътя Пловдив –

...
Налага се временно ограничение на движението на пътя Пловдив –
Коментари Харесай

Голям пожар затвори пътя Пловдив - Пещера

Налага се краткотрайно ограничаване на придвижването на пътя Пловдив – Пещера – в сектора от изхода на Пловдив до село Кадиево. От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че на пътя няма да се пропущат коли и в двете направления. 

Реорганизацията се постанова поради мощно задимяване на пътното платно вследствие на огромен пожар край село Оризари и нуждата от обезпечаване на гладко напредване на противопожарните екипи. 

Пожарът е в землището на Златитрап и е довел до задимяването на пътя Пловдив-Пещера. По предварителни данни горят аграрни площи и стърнища. От полицията поучават водачите да избират други вероятни направления до привършване на гасителните дейности.

Три екипа огнеборци са на място, сподели пред БНР зам.-директорът на пожарната Димитър Бришимов. По думите му засега пожарът е локализиран, вътре в огнището му към момента горят канали, тръстики, сухи треви, само че има и овощни насаждения. 

" Все още не мога да кажа от кое място е тръгнал, занапред ще ми би трябвало още информация от хората, които първи са го видели. Важното е, че не се популяризира по периметър ", добави Бришимов.  

В момента пловдивските огнеборци гасят още два пожара. Единият е в региона на някогашната Окръжна болница. Там горят сухи треви и шубраци, на място са също три пожарни и огънят е локализиран от три страни, само че към момента се работи. 

Вторият е горящ и в полето край село Костиево. Там са изпратени два екипа огнеборци, само че евентуално ще бъдат пренасочени и други. Няма заплаха за обитаемото място. 

Пожар пламтя и на метри от постройката на КАТ-Пловдив в регион „ Северен “ за следващ път. По данни на пожарната са се запалили отпадъци на ул. „ Напредък “. На място е бил изпратен един пожарен автомобил с екип огнеборци, огънят е загасен.  

Изясняват се аргументите за запалването. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР