Наказателното дело срещу Пригожин ще бъде прекратено, а той ще

...
Наказателното дело срещу Пригожин ще бъде прекратено, а той ще
Коментари Харесай

Песков: Наказателното дело срещу Пригожин ще бъде прекратено, а той ще замине за Беларус

Наказателното дело против Пригожин ще бъде прекъснато, а той ще замине за Беларус. Това стана ясно от известие в канала на водача на „ Вагнер ” в Telegram. Думите са на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

„ Ситуацията беше решена без загуби. Постигната е договореност ЧВК „ Вагнер ” да се върне в лагерите. Някои от тях, в случай че желаят, ще сключат контракти с Министерството на защитата. Това се отнася за елементи, които не са взели участие в протеста. Що се отнася до останалите бойци, никой няма да ги преследва, имайки поради техните заслуги на фронта. Винаги сме уважавали техните подвизи ”, акцентира Песков.

 

Както към този момент стана ясно, в Русия е бил плануван огромен боен прелом, който е бил квалифициран авансово. Ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин е подкрепян от военачалник Сергей Суровикин и командващия въздушнодесантните войски Михаил Теплински.

Това заяви телеграм каналът " Шпионско досие ". Активните военни дейности на бойците на " Вагнер " в Русия са планувана интервенция, за която беше нужен единствено спусък - обстрелът на " тиловите региони " на ЧВК " Вагнер ", предава украинският уебсайт " Обозревател ".

" Идеята за очистване на ЧВК от Министерството на защитата на Руската федерация в действителност съществуваше. Пригожин беше предизвестен, тъй че опитът се провали. Ударите паднаха по точки за разполагане - примамки. ЧВК не претърпя обилни загуби ", се споделя в известието.

 

Според него Пригожин е бил предизвестен от съветския военачалник Сергей Суровикин.

" На страната на Пригожин е и командирът на въздушнодесантните войски генерал-полковник Теплинский. Личният състав на ВДВ също има сходни настроения ", се прибавя в известието.

Каналът написа, че през последните два дни четири групи бойци на ЧВК " Вагнер " са били изтеглени от Сирия. Всички те са превозени със аероплан Ил-76. Последната група, състояща се от 139 души, пристигнала през днешния ден в 04,30 часа на летище Моздок, Северна Осетия. Вероятно чакат спомагателни указания.

" Към 15,00 часа опозиция на ЧВК на практика нямаше. Правят се опити да се " забави " походът, само че не и да се спре по никакъв метод. " Крепости ", " Еделвайс " ​​и други страховити имена не правят работа. Управляемостта в органите на Министерство на вътрешните работи, ФСБ е на извънредно ниско равнище ", написа източникът.

Според него в листата на загубите на Вагнер е единствено един пикап.

От сутринта на 24 юни продължава завладяването на здания в Ростов на Дон, има известия за пукотевица във Воронежска област и доста военна техника, видяни са и хора с тежко въоръжение в разнообразни района. В Москва и Московска област бе оповестена антитерористична интервенция, а в няколко района хората бяха призовани да не напущат домовете си.
Според Пригожин наемниците управляват всички военни уреди в Ростов, в това число летището.

Владимир Путин атакува Пригожин, заприказва за капитулация и го упрекна, че бунтовниците са забили нож в гърба на Русия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР