Наказателното дело срещу мъжа, обвинен в намушкването с нож на

...
Наказателното дело срещу мъжа, обвинен в намушкването с нож на
Коментари Харесай

Прокурор: Доказателствата по делото за нападението срещу Рушди са много

Наказателното дело против мъжа, упрекнат в намушкването с нож на писателя Салман Рушди, включва толкоз доста евентуални доказателства, че прокурорите се нуждаят от повече време, с цел да могат да ги прегледат, съобщи Асошиейтед прес.

Окръжният прокурор Джейсън Шмит от окръг Шътокуа в западната част на Ню Йорк съобщи, че службата му преразглежда към 30 000 досиета, само че не даде спомагателни детайлности.

Натаниъл Барън, юрист на обвинения за офанзивата Хади Матар, оспорва нуждата от отсрочване . Обикновено прокурорите би трябвало да дават доказателствата в границите на 20 дни след повдигането на обвиняването.

Прокурорите настояват, че 24-годишният Матар е намушкал Рушди в гърлото, стомаха, гърдите, ръката и в дясното око по време на литературно събитие на 12 август в Западен Ню Йорк, преди феновете да се намесят. Рушди е седял на стол на сцената в института " Шътокуа ", чакайки да бъде показан за полемика за отбраната на писателите в заточение и свободата на изложение.

Писателят бе отведен в болница в Пенсилвания, където се възвръща след нападението.

Матар ще се яви още веднъж в съда на 13 септември, когато съдията ще изслуша причините по настояването на прокуратурата да ограничи броя на лицата, които имат право да преглеждат материали, разкрити преди процеса. Шмит не изключва опцията за покачване на спомагателни обвинявания според от продължаващото следствие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР