Наказателният съд в Марсилия (Франция) осъди деветима биячи от т.нар.

...
Наказателният съд в Марсилия (Франция) осъди деветима биячи от т.нар.
Коментари Харесай

Марсилия разби българска банда биячи

Наказателният съд в Марсилия (Франция) осъди деветима биячи от така наречен българска тайфа, наемани за побоища в преразпределение на наркопазара в южния френски град Перпинян, заяви локалният вестник " Ендепандан ". Те са в група по общо дело от 19 нарушители на възраст сред 23 и 45 години, измежду които деветима перпинянци (главно от арабски произход), деветима българи и един италианец, които от 9 януари бяха на съд за незаконно сдружаване през 2020 г. 

Съдът призна всички за отговорни, че в друга степен са взели участие в " българската тайфа ". На деветимата български " телохранители " са наложени  наказания от 3 до 4 години затвор (искани са били от 4 до 5 години), като четирима от тях са арестувани, а петима се търсят със заповеди за арест. На 8 от тях е наложена възбрана за престояване във Франция за 10 години, а на последния " бодигард ", който ще би трябвало да заплати и санкция от 10 000 евро, е наложена възбрана за престояване за 5 години. Това е Параскев Кръстев - аграрни служащ в Югоизточна Франция, към който бандата се обърнала да наеме подкрепления. Що се отнася до италианския " лакей ", той ще би трябвало да излежи 2 години затвор (вместо поисканите от прокуратурата 3 години).

В сходство с настояванията на прокуратурата хипотетичният лидер на клана Када Джидел, на 32 години, бе наказан задочно на 8 години затвор и санкция от 80 000 евро. Той към момента се търси. Осъдените  " вербовчици " Рафаел Алонсо, 36 година, и Сами Котани, 26 година, получиха надлежно  5 години и 4 години затвор. Другите получиха по 2-3 години затвор.

ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО

В края на 2019 година, след излизането си от пандиза, Хафид Шауш поема контрола върху пункт за продажба на опиати в сърцето на Перпинян от някогашни свои съдружници, генерирайки дневен оборот сред 30 000 и 50 000 евро.

Хора от клана Джидел/Тартая отвърнали на удара при започване на 2020 година благодарение на български биячи, които вербували. Според прокуратурата са били наети общо 30 биячи, които били настанени в хотели, снабдени с транспортни средства и възнаграждавани с до 3500 евро на месец.

Маскирани и въоръжени, те са взели участие по-конкретно на 18 януари 2020 година в нахлуване против бар в центъра на Перпинян с желание да отвлекат човек от противниковата тайфа. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР