Наказателна глоба в размер на 500 лева предвижда проектът на

...
Наказателна глоба в размер на 500 лева предвижда проектът на
Коментари Харесай

Предлагат 500 лева глоба, ако сами си ремонтираме колата

Наказателна санкция в размер на 500 лв. планува планът на Закон за пътните транспортни средства, оповестен за публично разискване. Това оповестиха в предаването „ Важното, казано на глас “ по bTV радио Богдан Милчев - ръководител на Института за пътна сигурност, и секретарят на фондация „ Безопасни улици от Валя” Михаил Попов.

Your browser does not support the audio element.

Друга концепция е да се вкарат по-строги ограничения против сервизите фантоми – или до 5000 лв. санкция. Освен това се планува да се забрани регистрацията на коли с десен волан.
Незаконна активност: Над 50% от автосервизите са в сивия бранш При автошколите делът на сивия бранш е още по-висок – 80%
По думите на Богдан Милчев няма задоволително данни, които да потвърждават, че тази мярка ще докара до понижаване на ПТП, тъй като няма статистика какъв брой произшествия са се случили с присъединяване на коли с десен волан.

Михаил Попов изрази безпокойство, че сходна възбрана ще удари доста българи, които избират сходни возила поради по-ниската цена.

Проектът планува още първата регистрация на коли да се прави не от КАТ, а от частни компании, които би трябвало да разкрият специфични пунктове за идентификация и инспекция на техническата редовност.
И автосервизи чакат хиляди след банкрута на „ Олимпик ” Наложило се е да платят налози за пари, които не е ясно дали изобщо ще видят
Според Богдан Милчев това няма да докара до по-малки опашки на пунктовете и да улесни водачите. Михаил Попов изясни, че европейска процедура е регистрацията да се прави от локалните управляващи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР