Наказаният Димитър Христосков обвинява МВР служители в превишаване на права,

...
Наказаният Димитър Христосков обвинява МВР служители в превишаване на права,
Коментари Харесай

Три акта отнесе кметът на Ветрен дол

Наказаният Димитър Христосков упреква Министерство на вътрешните работи чиновници в превишаване на права, ще апелира незабавно щом получи наказателните постановления

Три акта са формирани на кмета на Ветрен дол Димитър Христосков поради запалени сухи треви, от които тръгнал пожар в сухи треви и шубраци. Наказанията обаче провокираха гнева на локалния властник, който твърди, че не е имало никакво произшествие, и даже упреква огнеборци и служители на реда в превишаване на права.

Сутринта на 9 септември е получен сигнал, че горят сухи треви и шубраци към стадиона във Ветрен дол. На място е изпратен екип. Установено е, че кметът е наредил да се възпламенят боклуци, по тази причина му е натрапен акт. Поискан му е документ, само че защото не носел, отнесъл още една санкция. Когато въпреки всичко показал персонална карта, тя била развалена, за което му е наложена и трета глоба.

Пред " Марица " Христосков описа, че отишли с петима служащи да чистят стадиона поради идните мачове. Тъй като той е надалеч от селото, до такава степен не вървят сметоизвозващи машини, решили да възпламенят събраните хартии, пластмаси и треви.

Пожарната пристигнала, откакто огънят бил загаснал. По разпореждане на началника си обаче огнеборците не си тръгнали, а почнали да пръскат с култивиран маркуч. След малко и самият началник дошъл и почнал да се кара с Христосков, че поради такива като него екипите не смогват с всички произшествия. Той пък се ядосал и попитал за какво следователно пожарникарите са накарани да останат един час на стадиона при към този момент угаснали огнища и в случай че нямало никакви нанесени вреди или опасности.

След пререканието бил извикан кварталният, на който Христосков не можел да покаже персоналната си карта - не я носел, тъй като бил с работно облекло. Предложил да отиде до дома си да я вземе, само че униформените не приели и го глобили. При представянето <210> по-късно в Районното в Септември пък го санкционирали поради цепнатина в единия ъгъл на документа от огъването в задния джоб при сядане. Тя обаче не пречела да се прочетат данните.

Кметът е твърдо решен да апелира и трите санкции​ незабавно щом излязат наказателните постановления.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР