Наказанието на 50-годишен мъж беше отменено, след като излежа близо

...
Наказанието на 50-годишен мъж беше отменено, след като излежа близо
Коментари Харесай

След 28 години отново на свобода!

Наказанието на 50-годишен мъж беше анулирано, откакто излежа близо 28 години от доживотната си присъда за ликвидиране, за което постоянно е твърдял, че не е направил. Ламар Джонсън затвори очи и леко поклати глава, когато член на правния му екип го потупа по гърба, щом съдията издаде решението.

Джонсън бил наказан за убийството на Маркъс Бойд, който бил убит през октомври 1994 година на верандата си от двама маскирани мъже. Полицията и прокуратурата решили, че убийството е резултат от спор за пари от опиати.

Джонсън твърди, че е почтен през цялото време, заявявайки, че е бил с момиче „ на доста благи “ от вкъщи на Бойд по време на закононарушението.

Приятелката на Джонсън Ерика Бароу удостовери, че са останали дружно цяла нощ – като се изключи петминутна пауза, когато Ламар излязъл на открито, с цел да продава опиати. През това време, поради дистанцията, той нямало по какъв начин да стигне до къщата на жертвата и да се върне назад.

Вторият обвинен - Фил Кембъл, се призна за отговорен в подмяна на седем години затвор и удостовери, че Джонсън е негов съизвършител.



Преди няколко години Кембъл и различен пандизчия, Джеймс Хауърд, който излежава доживотна присъда за ликвидиране, дадоха клетвени заявления, че Джонсън не е забъркан. Хауърд признал, че той е взел участие в убийството на Бойд, а не Джонсън.

Кембъл не взе участие в апелативния съд, тъй като в това време умрял. Хауърд участва на съвещанието и удостовери, че двамата са решили да ограбят Бойд, който дължал пари на техен общ другар от продажбата на опиати. Според него той е прострелял Бойд в тила и врата, а Кембъл в хълбока.

Свидетелят на убийството Джеймс Грегъри Елкинг отдръпна показанията си против Джонсън на първия развой. Той изясни, че в началото не е могъл да разпознава убийците, защото са били с черни ски маски. Според него обаче детективът, който дава отговор за случая, му е оказал напън, убеждавайки го, че „ би трябвало да помогнем да измъкнем тези момчета от улицата “. Освен това му били платени най-малко 4000 $ за това, че се съгласил да свидетелства против Джонсън в съда.

„ Това и до през днешния ден ме преследва “, признал той в този момент.

Детективът, който Елкинг упрекна в напън, отхвърли да е принуждавал очевидеца да даде съответни показания. Според него идентификацията се основава на обстоятелството, че Елкинг си спомня необикновените очи на стрелеца, а Джонсън има „ едно око, което наподобява друго от другото “.

Окръжният арбитър Дейвид Мейсън изясни, че с цел да стигне до решението си, би трябвало да има „ надеждни доказателства за действителна непорочност – доказателства, толкоз надеждни, че в действителност минават стандарта за ясни и безапелационни “.

Ламар сияеше на излизане на независимост от съда. Той благодари на всички, които са работили по делото му, както и на съдията.

„ Това е необикновено “, сподели Джонсън пред кореспонденти, само че не отговори на никакви въпроси.

Защитата на Джонсън съобщи, че той неотложно се е събрал още веднъж със фамилията си и „ възнамерява да се наслаждения на прекарването да поддържа връзка с обичаните си хора, от което е бил лишен през по-голямата част от живота си в зрелост “.

„ Макар днешният ден да носи наслада, нищо не може да възвърне всичко, което страната открадна от него. Нищо няма да му върне съвсем трите десетилетия, които изгуби, до момента в който беше обособен от дъщерите и фамилията си “, прибавиха юристите му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР