Наказание за 19-годишен, откраднал при продължавано престъпление велосипед и мотопед

...
Наказание за 19-годишен, откраднал при продължавано престъпление велосипед и мотопед
Коментари Харесай

Наказание за 19-годишен, откраднал велосипед и мотопед във Варна

Наказание за 19-годишен, откраднал при продължавано закононарушение велосипед и мотопед в кв. " Аспарухово ", оповестяват от Варненския областен съд за Moreto.net.

Кражбата е осъществена през месец септември предходната година в условия продължавано закононарушение, с две обособени действия, през кратковременен интервал от време и при сходна конюнктура.

На два пъти в интервала от 01.09.2020 година до 12.09.2020 г, при обиколките си из квартала, подсъдимият се оглеждал за оставени без контрол колела и мотопеди, които елементарно би могъл да отнеме.

При първия случай забелязал подпрян за малко във входа на жилищен блок велосипед, дружно с багажник, комплект пластмасови калници и съоръжение, както и с оставени върху колелото светлоотразителна жилетка и яке с парична сума в джоба.

Подсъдимият незабавно се качил на колелото и го закарал до дома на собствен прочут, под претекст краткотрайно да го остави на предпазване, а с паричната сума и част от движимостите се разпоредил самичък. По подобен метод десетина дни по-късно от двор на къща лишил паркиран мотопед с оставени в коша му движимости, който още на другия ден продал на махленски търговец. Инкриминираните непознати движимости са на обща стойност за над 400 лв..

19-годишният обвиняем има предишна съдимост. Към момента породените от действието имуществени вреди са възобновени на потърпевшите притежатели.

Делото бе решено по силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение.

Районният съд във Варна му наложи наказване от една година пробация, при две пробационни ограничения – наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично, както и осъществяване на периодически срещи с пробационен чиновник за същия период. Съдебният акт е финален.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР