Наказание Пробация“, за срок от1 годинаще изтърпиобвиняемзаотправеназакана за убийство. Районен

...
Наказание Пробация“, за срок от1 годинаще изтърпиобвиняемзаотправеназакана за убийство. Районен
Коментари Харесай

Районен съд – Дупница наложи наказание „Пробация“ на обвиняем за закана за убийство

Наказание „ Пробация “, за период от1 годинаще изтърпиобвиняемзаотправеназакана за ликвидиране. Районен съд – Дупница утвърди съглашението реализирано сред прокуратурата и отбраната.О. С.се признава за виновенза това, че:на 09.07.2022 година, към 21:15 ч. в гр. Дупница, кафене„ С…. “, се е заканил с ликвидиране на В. А.от гр. Дупница с думите:„ Ще теприключва, ще те убия смачете, ще те унищожавам, до на следващия ден няма да сижив “, като това заканване е моглода възбуди състоятелен боязън заосъществяването му – закононарушение по член 144, алинея 3, въввр. с алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемиятще изтърпинаказание„ ПРОБАЦИЯ ”със следнитепробационнимерки:

1. „ Задължителна регистрация по сегашен адрес ”,включваща явяване и сключване предпробационенслужител или несъмнено от него длъжностно лице, два пъти седмично за период от1 година;

2. „ Задължителни периодически срещи спробационенслужител ” за период от1 година.

Съдът определидабъде приспаднато времето, презкоето обвиняемияте бил арестуван на досъдебнотопроизводство – за 24 часа по ЗМВР и за72 часа с разпореждане на районна прокуратура –Кюстендил, считано от 09.07.2022 година до 13.07.2022 година, като един дензадържанесе зачете за три днипробация, както и да се приспадне времето, през коетообвиняемият е бил с мярка за неотклонение „ Домашен арест “, считано от13.07.2022 година до влизане в действие на актуалното съглашение, като два днидомашен арест се зачетат за два днипробация.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР