Наказание лишаване от свобода за 10 години получиха двамата непълнолетни,

...
Наказание лишаване от свобода за 10 години получиха двамата непълнолетни,
Коментари Харесай

10 години затвор за непълнолетните, убили възрастен мъж за шише ракия

Наказание " отнемане от независимост " за 10 години получиха двамата малолетни, които убиха възрастен мъж по изключително нечовечен метод във видинското село Гъмзово.

Присъдата е от 21 ноември. Тъй като причинителите са малолетни, съдът ги осъжда, благодарение на техните родители, да заплатят по 60 000 лева на всеки от ищците.

Отново подпомагани от родителите си те би трябвало да заплатят и държавната такса върху почетения цивилен иск, разноските по досъдебното произвеждане, както и разноските по правосъдното разследване.

Окръжен съд - Видин призна за отговорни двамата малолетни за това, че на 1 януари 2023 година към 22:00-23:00 часа в село Гъмзово са умъртвили 59-годишен мъж посредством голям брой удари с крайници и ръце, нанесени с огромна мощ и свирепост в региона на главата, шията и гръдния панер.

Припомняме, че младежите са родственици и са известни на полицията с редица домови обири. Побоят над мъжа е станал след скандал за шише ракия.

Конфликтът е зародил, тъй като наказаните малолетни купували ракия от 59-годишния мъж, която не им харесала, решили да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е станал след приложимост на огромно количество алкохол от децата.

Присъдата на Видинския областен съд не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР