Накарайте опонента си да се съмнява в собствените си думи…Никой

...
Накарайте опонента си да се съмнява в собствените си думи…Никой
Коментари Харесай

5 начина да спечелите спор

Накарайте съперника си да се съмнява в личните си думи…

Никой не обича да губи и даже да не е прав, се пробва да убеди съперника си в противоположното. Все отново е въпрос на чест, а имиджът и престижът са си значими! Сигурно въпреки всичко ви се е случвало и то от хора, които са по-малко способени и знаете, че не споделят цялостната истина. Това е по този начин, тъй като те просто знаят някои дребни трикове, с които ви обезоръжават.

Марк Салем е специалист по невербална връзка и твърди, че не е по никакъв начин мъчно да спечелите спор. Трябва просто да следвате тези препоръки:

1. Бъдете уверени, даже да не сте прави

Ако излъчвате убеденост съперникът ви ще се обърка и самичък ще стартира да се съмнява в думите си, което ще го направи по-малко безапелационен.

2. „ Копайте ” на едно място

Дори цялата ви тирада да издиша, все има един мощен миг, който е безспорен и в случай че го натъртвате непрекъснато и останалите ви доводи ще звучат по-истинни.

3. Създайте преграда

Това е замърсен трик, само че ефикасен. Носете в ръка телефон, писалка или различен предмет, който ще го разсейва, до момента в който ръкомахате, а и на подсъзнателно равнище основава една преграда, която ви прави „ невредим ” от „ офанзива ”.

4. Заемете позиция

Гледайте да сте на по-високо място спрямо съперника си. Неслучайно речите на значимите политици и оратори се изнасят от естрада. Позицията прави основния говорещ по-убедителен и показва предимство.

5. Съгласявайте се видимо

Ехидни намеци от сорта на „ Щом по този начин мислиш ”, „ Щом си уверен в думите си ” още веднъж основават комплициране у другия и го карат да се замисли още по-дълбоко дали е прав и защо тъкмо спори.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР