Находище с богато съдържание на природен газ е открито до

...
Находище с богато съдържание на природен газ е открито до
Коментари Харесай

Голямо находище на природен газ беше открито до остров Крит

Находище с богато наличие на природен газ е намерено до остров Крит. Същевременно Гърция прави сондажи в още пет региона.

Сондажите за находища от природен газ в Егейско море до момента демонстрират, че има газ в общо количество, което би могло да покрие 15% от потребностите на Европа, заяви депутатът Тасос Хадзивасилио, който е енергиен специалист.

От предварителните изследвания е открито, че залежите до остров Крит са от природен газ и нефт, които като качество са по-богати от разработваните до Кипър.

Активно се правят проучвателни действия и в сухопътния регион на град Янина, както и в морската зона до остров Корфу в Йонийско море, оповестяват от гръцкото Министерство на енергетиката. Предварителните разбори допускат и обилни залежи на газ до островите Кефалоня и Левкада.

Гърция следва политика за понижаване на енергийната си взаимозависимост от импорт, както и разширение на своите благоприятни условия да бъде снабдител на природен газ за европейски страни, разясняват от държавното управление.
 Гърция стартира да търси газови залежи към Йонийско море и Крит
Гърция стартира да търси газови залежи към Йонийско море и Крит

Премиерът на страната показа проект за диверсификация на енергийния микс на страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР