Нахлуването на Русия в Украйна отклони рязко медийното внимание от

...
Нахлуването на Русия в Украйна отклони рязко медийното внимание от
Коментари Харесай

Ситуацията с коронавируса по света

Нахлуването на Русия в Украйна отклони внезапно медийното внимание от централната тематика за света в последните две години – ковид и пандемията, които трансформираха фрапантно живота на хората. При все че се приказва по-малко за коронавирус, през изтеклата седмица бе обявено за промени в ситуацията в дадени страни, като някои от тях отстраняват наложените ограничавания вследствие на спад в броя на инфектираните и настанените в болница, а други записват растеж на новите случаи.

Тази седмица Австрия анулира съвсем всички ограничения, въведени поради коронавирус. Запази се условието за носене на маски на избрани места. По-строги останаха рестрикциите в столицата Виена. Австрийските управляващи взеха решение също краткотрайно да анулират наложителната имунизация против коронавирус въз основа на данните от отчет на Комисията за актуализация на наложителното имунизиране. Комисията преценя от време на време епидемиологичната конюнктура в страната и може да предложи на държавното управление краткотрайно анулиране на ограниченията според от ситуацията.

В понеделник в Белгия отпадна условието за показване на коронавирус документ при посещаване на публични места, както и задължението за носене на маски. Изключение вършат единствено лечебните заведения, публичният превоз и други места, където се събират доста хора. С тази стъпка страната излезе от изключителното състояние, въведено на 13 март 2020 година В последните седмици се следи трайно намаляване на броя на пациентите с коронавирус в незабавните отделения в Белгия. Властите обаче предизвестиха, че при утежняване на ситуацията е допустимо да върнат документите.

Вчера бяха огласени резултати от поръчано от английското държавно управление проучване, съгласно което броят на коронавирусните инфекции измежду възрастните хора в Англия пораства. Учените отдават нарастването на по-активното другарство след отпадането на рестриктивните мерки в края на февруари, както и на отслабващата отбрана от бустерните дози ваксина. Според английската организация за здравна сигурност пандемията не е завършила и може да се чака коронавирусът да продължи да циркулира.

Тенденция на нарастване се следи и в Китай, чиито управляващи следват политика на „ нулев коронавирус “ с цената на тежки обществени ограничавания и стопански проблеми. Макар броят на новите случаи там да е несравнимо по-малък в сравнение с в останалите страни, в последните дни се регистрират най-високите стойности от март 2020 година насам.

На този декор през вчерашния ден бе обявено, че Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати приготвят насоки за разхлабване на годните в цялата страна условия за носене на маска в публичния превоз през идващия месец.

Във Франция обръщат внимание на психическите последствията от пандемията за работещите. След две години на рецесия психологичното здраве на чиновниците е мощно влошено, следи се извънредно високо ниво на така наречен бърнаут („ прегаряне “, психическо изтощение), „ пандемична отмалялост “ и стрес. Според изследване на организация " Ъпиниън уей " за компания " Ампрент юмен " по-засегнати са дамите, както и хората на възраст под 29 години.

Пандемията надалеч не е завършила, предизвести в сряда генералният шеф на Световната здравна организация. Вирусът продължава да се видоизменя и ние продължаваме да сблъскваме със обилни компликации при обезпечаването на ваксини, проби и лекуване на всички места, където има потребност от тях, сподели Тедрос Аданом Гебрейесус. Подобно изказване направи и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в официално съобщение във връзка втората годишнина от експлоадирането на световната здравна рецесия. Той също сподели, че пандемията от коронавирус не е завършила и сигнализира, че разпределянето на ваксини продължава да е " скандално незаслужено ". Според цитираните от него данни от началото на пандемията с ковид са се заразили над 446 милиона души по света, а умрелите с коронавирус надвишават 6 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР