Нахално е искането на Русия да се изтеглят американските войски

...
Нахално е искането на Русия да се изтеглят американските войски
Коментари Харесай

Бивш министър каза при какво условие НАТО ще изтегля войски

" Нахално е настояването на Русия да се изтеглят американските войски от Източна Европа. Нямаше такива войски до момента в който Русия не атакува Украйна и не промени границите на европейски страни през 21 век. Дотогава в НАТО се считаше, че не е съперник, за който да се прави проект. Само поради тях има спомагателни въоръжения. Ако Русия напусне Югоизточна Европа, войските на НАТО може да се изтеглят ", съобщи пред НоваНюз някогашният длъжностен министър на защитата Тодор Тагарев.

Според него дали ще има или няма да има война зависи от президента Путин. " Всеки сигнал за увеличаване на потенциала на нашествието би трябвало да ни тормози. Включването на Националната армия също - тя няма настъпателни сили, само че ще поддържа реда. Руската нападателна политика е причина за ескалацията - и на думи, а и с разполагането на войски по границата ", акцентира Тагарев.

По думите му ще е добре да имаме цялостна ескадрила от 16 самолета F-16. " Добре е да се наредим на опашката, тъй като доста страни имат интерес към тях ", прикани някогашният министър.

За него България е сложила толкоз доста условия за укрепване, че до юни няма по какъв начин да се случи каквото и да е. " НАТО не работи по този начин - да праща войски под командване на страната, в която ги праща ", изясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР