Наградите на Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ

...
Наградите на Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ
Коментари Харесай

Шамарът на Уил Смит още кънти на Оскарите“

Наградите на Академията за кинематографично изкуство и просвета на Съединени американски щати ще бъдат раздадени тази неделя, само че свършиха ли въобще миналогодишните " Оскар " -и?, писа Асошиейтед прес.

Когато елитът на Холивуд се събере още веднъж в " Долби Тиътър " за 95-ите оценки на академията, церемонията ще бъде сигнал за доста неща. Вероятният успех на " Всичко на всички места едновременно ". Потенциално историческа вечер за азиатците и американците с азиатски генезис във филмовата промишленост. Вероятно рекорден брой вицове за " Кокаинова мечка ".

За мнозина обаче това ще бъде завръщане на мястото на шамара. В прочут смисъл всички към момента живеем в този застинал във времето миг. Лицето на Крис Рок се изкриви встрани. Драматично протегнатата ръка на Уил Смит. Гробно безмълвие в " Долби Тиътър ".

Шамарът незабавно се запечата в груповата памет, а шокът, който провокира, продължава да отеква.

За първи път две продължения ( " Топ Гън: Mаверик " и " Aватар: Природата на водата " ) са номинирани тази година за най-хубав филм. Но тазгодишните награди " Оскар " - без значение дали им харесва или не, също ще бъдат продължение, само че без основните звезди. Смит има възбрана от филмовата академия за 10 години. Рок пък се придържа към стендъпа.

Водещият на церемонията Джими Кимъл сподели, че ще приказва за шамара. Би било " неуместно " да не го направя, показа той пред " Холивуд рипортър ".

Академията за кинематографично изкуство и просвета също се приготвя. След забавения отговор на дейностите на Уил Смит, които президентът на академията Джанет Янг назова " несъответстващи ", премиите " Оскар " ще имат първия си " спешен екип ". Той би трябвало реагира на изненади.

Кимъл, който беше водещ към този момент два пъти, беше притеглен частично, с цел да има устойчиво наличие в телевизионното предаване, в което ще бъде възобновено излъчването на оповестяването на всички спечелили онлайн.

Предизвикателството пред Кимъл ще бъде да се базира на шамара, само че без да разрешава " Оскар " -ите да се дефинират от него.

Миналата година, след плесницата на Смит и последвалите крясъци от място, акцентът на премиите се реалокира, отнемайки светлината на прожекторите от забележителната победа за драмата за глухи хора " CODA:Дете на глухи родители " и спечелилия в категорията за документален филм " Summer of Soul ". Уил Смит пък завоюва и първата си премия " Оскар " за " Методът Уилямс ". Той обаче не се извини незабавно, а го направи в изказване на идващия ден. Скоро по-късно артистът приключи участието си в академията.

Тази година " Всичко на всички места едновременно " е с впечатляващите 11 номинации. Продукцията на Даниъл Куан и Даниъл Шайнерт се чака да завоюва премията за най-хубав филм, откакто взе оценките на професионалните гилдии. Двамата Даниъл бяха желани пред Стивън Спилбърг за най-хубав режисьор. Бившата детска звезда Ки Хи Куан (известен още и като Джонатан Ки Куан) се счита за любимец за най-хубав артист в поддържаща роля. Мишел Йео пък може да стане първата азиатска победителка в категорията за най-хубава актриса.

И въпреки всичко остават подозрения, че на лудата екшън комедия може да не й доближи нещо за " Оскар " и филмът за Първата международна война " На Западния фронт нищо ново " – който завоюва БАФТА и има с девет номинации, може да се промъкне.

Ужасяващият антивоенен филм на Нетфликс от Германия провокира необикновен отзив в Европа, където войната на Русия в Украйна продължава. Номинираният за документален филм " Навални " за ограничения от независимост съветски опозиционер Алексей Навални е по-пряко обвързван с настоящите събития в Източна Европа.

И както Кимъл означи неотдавна - можете да залагате на всичко за премиите на академията, в това число дали някой ще удари пестник на водещия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР