Наградените през 2018 представители на неправителствени организации © Telus International

...
Наградените през 2018 представители на неправителствени организации © Telus International
Коментари Харесай

Общественият борд на Telus подкрепи със 150 хил. лв. проекти на неправителствени организации

Наградените през 2018 представители на неправителствени организации

© Telus International Europe Общественият ръб на аутсорсинг компанията Telus International Europe в България разпредели 150 хиляди лева сред обществено значими планове на неправителствени организации в региона на образованието, екологията и опазването на здравето, оповестиха от компанията. Сред наградените тази година 25 плана, тези в региона на опазването на здравето и образованието са най-вече. Финансираните организации са определени измежду общо 277 планови оферти, които са кандидатствали за финансова поддръжка през годината. Сред подкрепените оферти 11 попадат в областта на образованието, 12 - в тази на опазването на здравето, и 2 - в околна среда.

" Тази година за финансиране от нашия ръб аплайваха рекорден брой планове. Всички те и изключително тези, които финансирахме през годината, по извънреден метод способстват за подобряването на средата към нас ", сподели заместник-председателят на Обществения ръб на TELUS International в България Ксавие Марсенак.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Победителите

По време на церемонията бяха връчени грантове към обществено значими планове на фондации, измежду които " Очи на четири лапи ", " Синергиа ", " Образование без раници ", " Детски книги ", " Национален алианс за работа с доброволци " и други. В осъществяване на плановете са достигнати деца и младежи в над 15 града в страната, измежду които Варна,
Плевен, Самоков, Трън, Вършец и Благоевград.

Най-голям брой утвърдени поръчки (12) бяха в област " Здравеопазване ". Сред тях са начинания на Фондация " АРТОН България " (проект за систематична арт терапия и музикотерапия за деца с онкохематологични заболявания), Фондация ГЛАС България(информационна акция, която да насърчи тестването и да изясни потребността и формите за ХИВ предварителна защита и предотвратяване от други полово-предавани болести) и Фондация " Сийдър " (проект за трудотерапията като стъпка към по-независим живот за 38 младежи с увреждания).

В категория " Образование " финансиране получиха 11 плана, измежду които тези на " Сдружение на националните тимове по естествени науки " (за организирането на национална школа по химия), Асоциация на българските водачи и предприемачи(за стратегия за самостоятелно менторство) и Фондация " Елизабет Костова " (за основаването на академия по креативно писане за ученици).

Два плана завоюваха финансиране в сфера " Екология " - този на Асоциация за устойчиви практики " Нашият квартал ", който цели да насърчи устойчивото градско развиване посредством разработка на новаторски обществени услуги в парковата среда на кв. Княжево и самодейността на съдружие " България за Трънско " за озеленяване на града по изобретателен метод.

Състав на борда

В България Бордът е учреден през 2015 година и негов ръководител е Левон Хампарцумян, а измежду членовете му са Красимира Величкова, шеф на Български дарителски конгрес, Силва Зурлева, член на УС на Нова телевизия, Магдалена Малеева, създател на gorichka.bg, Елвин Гури, изпълнителен шеф на River Stixx Capital, Нели Радева, създател и ръководител на фондация I can too и представители на топ мениджмънта на Telus International Europe. Той е петнадесетият по ред ръб за целия свят, а от основаването си през 2015 година до моменте финансирал 84 плана на обща стойност 600 хиляди лева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР