Наградата за телекома беше обявена на онлайн церемония, излъчвана на

...
Наградата за телекома беше обявена на онлайн церемония, излъчвана на
Коментари Харесай

А1 получи златно отличие за дарителските си програми

Наградата за телекома беше оповестена на онлайн гала, предавана онлайн във Facebook от Фондация BCause

Само седмица откакто А1 разгласи, че удвоява събраната през 2020-а от дарения по ведомост сума от 40 000 лв., телекомът получи златен Годишен знак „ Отговорна компания – виновни чиновници “. В сходство с противоепидемичните ограничения, премията бе оповестена на онлайн гала. Съорганизиратори на самодейността са Фондация BCause, Българското сдружение за връзки с обществеността (БДВО), Българската асоциация за ръководство на хора (БАУХ) и Българската асоциация на КСО експертите (БАКСОС). 

Това е вторият следващ златен знак за телекома, който стана един от носителите на премията и през предходната година. От тогава до в този момент броят на донорите измежду чиновниците, както и общата сума на даренията стабилно се усилват. Компанията се утвърди като един от най-големите донори в страната и на корпоративно равнище, подпомагайки системата на опазването на здравето в тежката 2020 година. Дарителството по ведомост е част от цялостната визия на А1 да поддържа обществено значими дела, измежду които е и приемната грижа, за която компанията си сътрудничи с Националната асоциация за приемна грижа.

“Пандемията повлия на живота на доста равнища, предизвика ни да бъдем повече и по-често положителни, тъй като компликациите могат да бъдат и опция. Когато имаме положителна настройка, съумяваме да забележим опциите за това, подаваме ръка на доста хора и дела, които имат потребност от поддръжка. ” – сподели при приемането на премията Миглена Узунова-Цекова, старши шеф „ Човешки запаси “ в А1 България.

 „ За компанията ни е изключително значимо, че всичко, което вършим като чиновници, получава и поддръжката на Лидерския екип. В началото на 2020-а година дадохме заричане, че А1 ще удвои сумата отдаренията на чиновниците за разнообразни дела и по този начин дружно подкрепихме деца, хора в неравностойно състояние, животни в неволя с общо 80000 лв.. Удвоихме броя и насъмишленицитена добротворчеството измежду сътрудниците в компанията. “ – добави тя.

А1 дава опция на всички чиновници сами да решат дали и с какъв брой биха желали да подкрепят 9 разнообразни обществени дела. Сред тях са Animal Rescue Sofia, фондация „ Нашите недоносени деца, център „ Тацитус “, стипендиантската стратегия „ Готови за триумф “, младите педагози от „ Заедно в час “, Фондация „ Очи на 4 лапи “ и „ Проект Северозапад “, Фондът „ Лечение и рехабилитация на деца “, както и Фондация „ Dare2Care ”, която се грижи за бедстващи животни.

„ През предходната година ние положихме много старания, с цел да притеглим още сътрудници за идеята и резултатите демонстрират, че очевидно сме съумели. “ – разяснява Биляна Дражева, управител „ Вътрешни връзки и корпоративна обществена отговорност “ в А1 България. „ Затова тази премия е същински мотив за горделивост и се надявам, че посредством нея ще притеглим още повече донори. Виждаме смисъл в тези дейности и благодарим на всички сътрудници, които се включиха, както и на уредниците за опцията да оказваме помощ. “ – добави Дражева в онлайн включването си към събитието.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР