Награда за български автор в Международното триенале на сценичния плакат

...
Награда за български автор в Международното триенале на сценичния плакат
Коментари Харесай

Наско Атанасов с наградата за плакат от Димитровград 

Награда за български създател в Международното триенале на театралния афиш 2022 година връчи на Наско Атанасов кметът на Димитровград Иво Димов. Наградата е обезпечена от общината, оповестяват от администрацията.

Форумът бе открит публично нощес в Националния замък на културата, където бе и церемонията по награждаването на отличените от интернационално жури.

„ За Димитровград театралният афиш е нещо доста скъпо – той е част от нашата история, просвета и памет “, съобщи Иво Димов. Кметът добави, че подавайки ръка на едно младо изкуство в предишното, градът ставa първи дом на „ Биенале на театралния афиш “ за шест издания. След преформатирането на форума в Международно триенале и реализирането му в София, фондът на димитровградската изложба разполага с достоверна и неповторима сбирка театрални плакати на наши и задгранични актьори, която се обновява и добавя годишно.

Официално поканвам уважаваното жури и създателите да върнем традицията в Димитровград, се обърна с покана към уредниците кметът.


„ Обръщам се с голяма признателност към община Димитровград. Сантиментът към първия дом на нашия конгрес, както и фондът от над 1 000 мостри на плакатното изкуство в Градската художествена изложба „ Петко Чурчулиев “, предпоставят нашето положително партньорство във времето “, съобщи Албена Спасова, която е един от създателите на платформата.

Голямата премия и пластика „ Златен афиш “ получи Люба Томова (България), два бронзови плакета получиха Лекс Древински (Полша/Германия) и Мишел Буве (Франция), а с премията за млад създател бе отличен Милош Деспенич (Босна и Херцеговина).

Юбилейното десето издание на Международното триенале на театралния афиш продължава до 21 ноември.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР