Наглостта на онлайн измамниците преминава всякакви граници. Това коментира млад

...
Наглостта на онлайн измамниците преминава всякакви граници. Това коментира млад
Коментари Харесай

Пловдивчани в капана: Още по-хитра измама точи пари от сметк...

Наглостта на онлайн измамниците минава всевъзможни граници. Това разяснява млад пловдивчанин пред " Марица ", хванал се на куката с фишинг. Вчера той получил тревожно писмо в електронната си поща от името на една от огромните банки, опериращи в страната. Текстът гласи:

" Уважаеми клиенти,
През последните дни получихме доста недоволства по отношение на неоторизиран достъп до банкови сметки, тъй че би трябвало да събираме обновената информация от нашите клиенти, с цел да сме сигурни, че сметката е доказана и предпазена. Щракнете върху следната връзка, с цел да актуализирате! ". Отдолу има деен линг, а до него написа: " Натисни тук ".

" Тъй като съм клиент на тази банка, се тормозих. Знам, че сега е пик на измами и сходни схеми. Предвид, че интензивно употребявам онлайн банкиране и банковата си сметка като цяло, действах първосигнално и щракнах. Отвори ми се втори прозорец, в който трябваше да въведа много информация - банкова сметка, персонални данни и така нататък Натиснах изпрати и готово. Малко по-късно нещо взе да ме гложди. Рзгледах в детайли писмото още веднъж. Тогава видях, че мейлът, от който е изпратено, е някакъв фиктивен и няма по какъв начин да е на банката, макар, че като спедитор е изписано името ѝ ", изясни жертвата. Веднага се обадил в банката. Оттам му дали отговор, че са получили много сигнали и че са предизвестили на уеб страницата си за сходни лъжливи схеми. Посъветвали го незабавно да смени паролата си, като в същото време следи за придвижвания по сметките и за непозволено влизане в системата за онлайн банкиране. Той извършил стъпките. " До момента не се е случило нищо, само че нямам гаранция, че скоро няма да стане. Или в миг, в който към този момент съм не запомнил цялата история. Нека хората да внимават, това желая да кажа. Със сигурност сходен мейл са получили стотици, даже хиляди души. И ще се подлъжат, в случай че измамниците са им улучили банката ", предизвести той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР