„Нафтогаз“ няма да иска повишение на цените за транзит на

...
„Нафтогаз“ няма да иска повишение на цените за транзит на
Коментари Харесай

„Нафтогаз“ няма да иска повишение на цените за транзит на газ за дългосрочен период


„ Нафтогаз “ няма да желае покачване на цените за пренос на съветски газ през територията на Украйна за дълготраен интервал на тристранните договаряния в Берлин на 17 юли. Това заяви в петък ръководителя на „ Нафтогаз “ Юрий Витренко.

Припомняме, че на 17 юли е планувана тристранна среща във формат – ЕС-Русия-Украйна. Целта е реализиране на съгласие за преноса на съветски газ през Украйна след 2019 година

„ Няма да желаеме в дълготраен интервал покачване на цените (за транзит), съобщи Витренко, разяснявайки въпроса за това дали „ Нафтогаз “ ще желае по време на договарянията покачване на цените за пренос на съветски газ през територията на Украйна пред радио „ Новое время “, оповестиха съветските организации.

Той подсети, че съществена тематика на тристранните договаряния ще бъде преносът на съветски газ за страните от Европейския съюз през Украйна след 2019 година „ След 2020 година ние споделяме, че директната такса ще бъде даже по-ниска от сегашната по контракта “, сподели Витренко. Освен това, по думите му, компанията ще предложи на „ Газпром “ да приложи европейските правила във връзка с преноса на съветски газ през територията на Украйна.
„ Нафтогаз “ и „ Газпром “ и след решението на арбитражния съд в Стокхолм не престават разногласията във връзка с контракта за пренос на природен газ през територията на Украйна. Арбитража през декември и февруари излезе с решение във връзка с договорите за доставка и пренос на газ, като задължи съветската компания да заплати на украинската „ Нафтогаз “ 2,56 милиарда $. „ Газпром “ апелира през март, а през месец май изиска цялостна анулация на решението по контракта за пренос.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР