Наемодателите демонстрират солидарност в кризисната ситуация като почти всички (96%)

...
Наемодателите демонстрират солидарност в кризисната ситуация като почти всички (96%)
Коментари Харесай

Свалят ли цените наемодателите?

Наемодателите показват взаимност в спешната обстановка като съвсем всички (96%) възнамеряват да предложат облекчени наемни условия на наемателите си по време на изключителното състояние. Най-популярните такива са понижение или отсрочване на заплащането на наем.

За съвсем половината от наемодателите обаче това към момента е единствено желание – те не са подхванали ограничения за оптимизация на разноските на този стадий, до момента в който 38% са почнали да преразглеждат договорите си с подизпълнители, демонстрира изследване на Colliers след допитване по телефона със притежатели на търговски центрове и ритейл паркове в интервала 30 март – 1 април.

Наемателите са показани най-много от секторите Заведения за хранене (20%), Мода (20%), Спортни артикули (8%), хранителни артикули (8%), Стоки за дома, Услуги, Здраве и хубост, Забавления и свободно време, оповестява Инвестор.бг.

Анкетата демонстрира, че единствено 13% от наемателите не са поискали преразглеждане на наемите. Останалите са приложили редица подходи - 51% са пуснали чиновниците си в заплатен или неплатен отпуск, 48% са прекратили заплащането на наеми, режийни разноски и на контрагенти, а 37% са замразили проектите си за агресия, заяви българският офис на компанията за професионални услуги и капиталово ръководство в областта на недвижимите парцели.

По-голямата част от всички участници в изследването настояват, че няма да се възползват от препоръчаните от страната ограничения за подкрепяне на бизнеса, защото не ги намират за използвани за тях. В групата на наемодателите 13%, а в тази на наемателите 19% имат потребност от повече информация във връзка с помощта, която се предлага.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР