Наемници, кибератаки, дезинформация - Русия използва всевъзможни методи за война

...
Наемници, кибератаки, дезинформация - Русия използва всевъзможни методи за война
Коментари Харесай

Русия срещу Украйна: Путин е майстор на тази тактика


Наемници, хакерски атаки, дезинформация - Русия употребява всевъзможни способи за война против Украйна. Целта е да разсипе украинската стопанска система, която върви нагоре. И най-много да върне страната в съветската сфера на въздействие.

Само през тази седмица в Украйна бяха осъществени против военното министерство и двете на-големи банки в страната – ПриватБанк и Ощадбанк. Временно клиентите на двата кредитни института не можеха да употребяват картите си, не функционираше и онлайн банкирането.

Този лист може да бъде удължен с други интензивности в границите на хибридната война, която Русия от 8 години води против Украйна. „ При хибридното водене на война изключително значими са невоенните цели “, споделя по този мотив Маргарете Клайн от берлинската фондация „ Наука и политика “. Тя добавя, че задачата на хибридната война не е военното завладяване на територия, а обезпечаването на въздействие.

Богат инструментариум

Военната проява на мощ, като настоящето скупчване на войски,, оповестяването в тъкмо избран миг на почнало евакуиране на войски – всичко това са детайли от един богат инструментариум. А съветският президент Путин е занаятчия на тази тактичност, прибавя Клайн.
Редакцията предлага
На фона на всичко това хората в Киев наподобяват изненадващо спокойни. Изглежда те са привикнали с хибридните офанзиви против страната им. Защото тази обстановка продължава към този момент осем години – от „ Оранжевата гражданска война “ до през днешния ден. " Това е тактика на изтощаването, която да сложи Украйна под вътрешнополитически напън, с крайната цел тя да бъде върната дълготрайно в съветската орбита “, споделя Клайн. Друга допустима цел е Западът да се умори от проблемите с Украйна и да изгуби интерес, добавя тя. Освен това хибридните офанзиви целят да показват американското управление като параноично.

„ Да вземем да вземем за пример известието за почнало евакуиране на съветските войски, което пристигна тъкмо сега, в който немският канцлер Шолц беше в Москва. Досега обаче няма никакви признаци за огромно евакуиране на съветската войска, в това число и на частите, трансферирани от Сибир и Далечния Изток. Вместо това отдръпват единствено подразделения, които доста бързо могат още веднъж да бъдат върнати по местата им “, споделя анализаторката.

Дрънкането на оръжие не остава без последствия за Украйна. Така да вземем за пример украинската национална самолетна компания " Ukraine International “ загуби краткотрайно застраховката си и разгласи, че реалокира самолетите си на несъмнено място в чужбина. А държавното управление е насила да обмисля основаването на застрахователен фонд за самолетната компания за над половин милиард евро.

Прозападният курс на Украйна се поддържа стопански от Запада и най-много от Европейски Съюз. Затова и една от задачите на Путин е посредством хибридни офанзиви да се нанесе удар по стопанската система на Украйна, показва Маргарете Клайн. Кремъл не се стреми към основаването на „ буфер за сигурност “ сред Русия и източноевропейските членки на НАТО, а по-скоро желае дефинитивно да спре Украйна по нейния път към Запада. " Чрез хибридната война би трябвало да бъде основана неустойчивост, която да уплаши и вложителите “, споделя още експертката.

Бързо възобновяване

А по своя западен път на развиване. Само за една година комерсиалният баланс с Германия се е възстановил съвсем изцяло след пандемичната 2020 година, достигайки предходното равнище от 7,7 милиарда евро. „ Затвърждава се убеждението, че страната може да се оправя и сама “, споделя по този мотив ръководителят на Германско-украинската комерсиална камара Александър Маркус. Що се отнася до съветската хибридна война, той не има вяра тя да успее. „ В страната виждам доста младежи, които желаят да реализират нещо “, споделя той.

При това състояние става още по-ясно за какво Русия гневно ускорява хибридните си дейности. В Кремъл явно виждат проевропейските триумфи в Украйна. В Москва знаят, че Украйна няма още на следващия ден да бъде призната в НАТО, а чак, когато страната се приготви задоволително добре. Само че, както сподели и самият Путин: „ За нас тогава може да е към този момент прекомерно късно. “
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР