Наемател е обвинен, че е подпалил къща в Истанбул и

...
Наемател е обвинен, че е подпалил къща в Истанбул и
Коментари Харесай

Не издържа: Наемател взриви къща в Истанбул заради удвоен на...

Наемател е упрекнат, че е запалил къща в Истанбул и е предизвикал детонация, която е унищожила къщата и е съборила стените на прилежаща къща след спор за наема със притежателя на къщата.

Мехмет Йълмаз, неговият наемодател, твърди, че обвиненият, разпознат като О.Е., по-рано го е заплашил да подпали къщата му, когато са се скарали за фрапантно нарастване на наема.

Пожар на първия етаж на триетажна постройка в квартал Авджълар в европейската част на Истанбул, където живеят множеството от българските изселници в мегаполиса, рано в понеделник изпепели цялата постройка. Огънят нанесе съществени вреди и на прилежащите здания. На място са пристигнали огнеборци, които потушили огъня.

Йълмаз сподели пред осведомителна организация Ихляс (IHA), че O.E. е бил негов наемател през последните седем години и той е плащал 700 TL (69 лв) за жилището от години. „ Казах му, че ще подвигна наема на 1500 лири, само че той се опълчи и ме заплаши. Затова подадох тъжба в полицейското ръководство “, показа наемодателя. Твърди се, че O.E. е евакуирал къщата, преди да залее жилището с бензин и да избяга от местопроизшествието.

Йълмаз, който живее на горния етаж в същата постройка, съобщи, че чул звук рано сутринта и видял дима. „ Излязох и видях огъня, след това имаше и детонация. Видях него и фамилията му. Те се качиха в една кола и си потеглиха, когато ме видяха ”, добави той.

От полицията оповестиха в изказване, че пожарът и последвалата детонация са резултат от " спор сред наемател и хазяин ", само че не даде повече детайлности, като добави, че е в ход следствие.

Заради инфлацията от близо 85 на 100, в Турция зачестиха разногласията за непостижимите наеми. Много държавни чиновници бяха принудени да се реалокират в по-малки обитаеми места, тъй като заплатите им са незадоволителни за фрапантно увеличаващите се наеми. Съдилищата са препълнени с каузи по разногласия за наеми, които се проточват с месеци и години. По тази причина не са малко споровете сред наематели и наемодатели в страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР