Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса реши да изпрати на

...
Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса реши да изпрати на
Коментари Харесай

Парламентът ще решава за смяната на управителя на НЗОК Камен Плочев

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса реши да изпрати на Народното събрание писмото на шефа ѝ проф. Камен Плочев, с което той уведомява, че ще продължи болничния си.

Законът за здравното обезпечаване дава опция за предварително преустановяване на пълномощията на шефа на НЗОК при справедлива неспособност да извършва отговорностите си за период, по-дълъг от три месеца. Тази алтернатива в закона ще бъде употребена, защото Плочев отхвърля самичък да си подаде оставката.

Той е в болнични от февруари тази година след разразилия се скандал с задълженията към непознатите здравноосигурителни фондове, когато здравният министър Кирил Ананиев му изиска оставката поради това, че зад тила му е изискал актуализация на бюджета на институцията и непосредствено е пратил писмо до Народното събрание без да съблюдава процедурите.

Миналата седмица Плочев уведоми с писмо Надзорния съвет на касата, че не може да продъжли да извършва функционалностите си заради здравословни аргументи минимум още месец, заради което би трябвало да бъде взето решение дали да бъде предварително освободен, каквато алтернатива дава законът.

В писмото си Плочев категорично показва, че не подава оставка, тъй като смята, че " не е нарушил закон или направил дейности, водещи до уронване престижа на институцията ", само че също по този начин декларира, че “законът би трябвало да бъде спазен “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР