Надзорният орган на комуникациите в Русия е блокирал достъпа до

...
Надзорният орган на комуникациите в Русия е блокирал достъпа до
Коментари Харесай

Москва блокира достъпа до рускоезичния сайт на Москоу таймс и до сайта на РФИ

Надзорният орган на връзките в Русия е блокирал достъпа до рускоезичния уеб страница на " Москоу таймс " - вестник, който отразява протичащото се в Русия след разпадането на Съветския съюз, заяви Ройтерс.

Основан през 1992 година, " Москоу таймс " е първият западен ежедневник, който се издава в Русия, и е най-известен с англоезичната си версия, която остава налична, показва Франс прес. Печатното му издание стопира да излиза през 2017 година в изискванията на стопански компликации.

" Москоу таймс " съобщи, че съветските снабдители на интернет към този момент са почнали да блокират рускоезичния му уебсайт. Той разгласява известие от съветския орган за наблюдаване на връзките, в което се споделя, че уеб сайтът му е блокиран. Руският орган за контрол на известията не е дал отговор незабавно на запитването за коментар.

На уеб страницата на вестника се прецизира, че той към този момент не е отворен за потребителите на Ростелеком и районните снабдители, както и за някои консуматори на МТС, " Билайн ", " Дом Ру " и други снабдители.

Проверка посочила, че Ай Пи адресът на уеб страницата е блокиран въз основа на решение на Главната прокуратура от 12 април. Редакцията към момента не е получила никакви уведомления от държавните органи.

Медията напомня, че на 25 февруари Роскомнадзор предизвести, че медиите би трябвало да употребяват единствено публични съветски източници, когато отразяват обстановката в Донбас. За публикуването на погрешна информация, която не отразява позицията на министерството на защитата, регулаторът заплашва с блокиране и налагане на санкция до 5 млн. рубли. След това самостоятелни съветски медии започнаха да бъдат блокирани.

Агенция Франс Прес показва, че по-голямата част от съветското население към този момент има достъп единствено до съветски медии, множеството от които са рупори на кремълската агитация.

Същевременно съветският телекомуникационен регулатор " Роскомнадзор " през днешния ден блокира достъпа до уеб страницата на " Радио Франс ентернасионал " (РФИ) поради нарушавания на законовата възбрана за разпространяването на погрешна или екстремистка информация, заяви Франс прес. Надзорният орган не изясни по какъв начин тъкмо френската радиостанция е нарушила закона.

Сайтът на РФИ се появи в съветската база данни с блокирани уеб сайтове и публицистите на Франс прес, които се намират в Москва, не можеха да влизат в уеб страниците на радиото на британски, френски или съветски език, показва информационната организация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР