Надзиратели и служители на охраната на съдебната власт излязоха тази

...
Надзиратели и служители на охраната на съдебната власт излязоха тази
Коментари Харесай

Надзирателите излязоха протест пред Врачанския затвор

Надзиратели и чиновници на защитата на правосъдната власт излязоха тази заран на митинг пред Врачанския затвор. Недоволството им е част от серията митинги в системата с претенции за по-високи хонорари и еднакъв статут със чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

От началото на годината те са получили единствено 5% нарастване на заплатите. Нищо от останалите ни стремежи не беше извърши, разяснява Иван Тошев от синдиката на надзирателите.

Един месец към този момент вършим митинги, никой не ни обръща внимание, ние сме втора употреба, уточни той. Тошев посочи, че не работят в „ Плод и зарзават “, а охраняват рискови нарушители и са детайл от националната сигурност.

Недопустимо е това неглижиране от страна на политическото управление на Министерство на правораздаването (МП) за нашите претенции и проблеми, добави Цветослав Кременски, представител на синдикатите на чиновници от защитата на правосъдната власт.

Протестите ще продължат, до момента в който не бъдат изпълнени всички претенции, сподели той. Следващият е на следващия ден, в 13:00 ч. пред Министерство на правосъдието.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР