Надзирател е бил нападнат в Централния софийски затвор вчера в

...
Надзирател е бил нападнат в Централния софийски затвор вчера в
Коментари Харесай

Нов инцидент в ЦСЗ: Затворник нападна надзирател! Цачева, не си слушала внимателно на срещата със синдикатите!

Надзирател е бил атакуван в Централния софийски затвор през вчерашния ден в късните часове на деня. Това заяви за bTV Цветан Михайлов – член на управителния съвет на Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ). Вчера след 22 ч. като синдикална организация бяхме известени за случая, уточни той. Нападението е осъществено по време на конвоиране на лишен от независимост от болничното заведение на пандиза към корпуса на пандиза. Надзирателят е бил ударен в лицето, сподели Михайлов. Състоянието му не е съществено, само че е настанен в болница.

Към този миг обаче формалните управляващи мълчат и не оповестяват нищо за случая.

Според Михайлов, поради поетите задължения към интернационалните организации пандизчиите имат повече права от надзирателите си.

„ Ако министър Цецка Цачева е гневна от протичащото се, това значи, че по време на нашите срещи не е слушала деликатно какво й споделяме, не е чула и посланията от нашите митинги. От изявлението, което даде през вчерашния ден за „ Тази заран “, останах с чувството, че не е набелязала ограничения, които да подсигуряват ограничението до рационален най-малко на риска от повтарянето на сходни произшествия “, разяснява Михайлов.

Малко знаем за бягството – в публичното пространство формалните лица изнасят информация, която се разминава с това, което ние научаваме от чиновници на пандиза, които са били на промяна по време на случая, уточни синдикалният водач.

Служителите подават информация, че е имало пукотевица от тяхна страна, само че предвид на течащото следствие не мога да я показва като публична. Служители от пандиза настояват, че е имало реакция на надзирателите „ и нещата напълно не са такива, каквито се показват “.

Настояваме за увеличение на щатните бройки, възстановяване на изискванията на труд, обезпечаване на нужното техническо застраховане, с цел да можем да подсигуряваме публичния ред и сигурността на чиновниците, добави той. Служители на Софийския затвор настояват, че е имало реакция от тяхна страна при бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев и нещата напълно не са такива, каквито се показват, акцентира Михайлов. Той загатна, че негови сътрудници са стреляли по двамата пандизчии.

Прид Нова тв Михайлов уточни още, че чиновниците на пандизите обмислят да излязат на проява, с цел да защитят правата си.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР