Надяваме се през настоящия програмен период да Ви улесним при

...
Надяваме се през настоящия програмен период да Ви улесним при
Коментари Харесай

Заместник-министър Йоцев: Оранжерийно произведените малини и ягоди са включени в интервенциите по обвързано подпомагане

" Надяваме се през сегашния програмен интервал да Ви улесним при кандидатстването по обособените ограничения и стратегии от Стратегическия проект за развиването на земеделието и селските региони в страната, както и да разтеглим опциите за поддръжка. Затова от 2023 година в интервенциите по обвързано подкрепяне към този момент са включени и оранжерийно създадените малини и ягоди. През 2023 година започва и държавна помощ в поддръжка на направени разноски за вода за напояване при развъждане на аграрни култури, по която производителите и на ягодоплодни имат опция да заявят подкрепяне до 02.10.2023 година " Това уточни пред аграрни производители заместник-министърът на земеделието и храните Александър Йоцев при откриването на Фестивала на малината в Попово.

„ Споделям с Вас увереността си, че Министерството на земеделието и храните организира поредна политика, ориентирана към поддръжка на българското зарзаватчийство и усилване на неговата пазарна ориентировка и конкурентоспособност. Малините са един от продуктите с позитивен чист експортен баланс от бранша на плодовете в страната, което ни дава мотив за заслужена горделивост, акцентира заместник-министърът. Той уточни, че се поставят старания за поощряване на бранша на ягодоплодните и за гарантиране производството на висококачествени и безвредни артикули за потребителите.

В България има 39 предприятия в този сегмент, като производството на малини през предходната година е било близо 5 700 тона, от които над 3 100 тона са осъществени свежи и замразени за експорт. 2 600 тона са модифицирани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР