Надяваме се до края на годината да покрием всички болници,

...
Надяваме се до края на годината да покрием всички болници,
Коментари Харесай

Акция на инициативата Капачки за бъдеще

Надяваме се до края на годината да покрием всички лечебни заведения, където има остарели и амортизирани кувьози. Тоест 2020 да я посрещнем без кувьоз от предишния век в българските лечебни заведения. Това сподели Мартина Йорданова, един от двамата създатели на благотворителната акция „ Капачки за бъдеще “, съобщи БГНЕС. Йорданова напомни, че събират пластмасови капачки и със събраните средства от предаването им за преработване купуват кувьози за общинските лечебни заведения в България. Кампанията е на по-малко от две години – в този момент в края на октомври в действителност ще станат на две.

Мартина Йорданова сподели, че за 2 години са купили 12 кувьоза. 11 от тях са стационарни за дребните общински лечебни заведения, дванадесетият е транспортен. „ Преди броени дни безусловно, на 22 септември, го дарихме на болничното заведение във Велинград, където в действителност две лечебни заведения ще се употребяват от него “, изясни Мартина Йорданова.

Днес на паркинга на пл. Батенберг пред някогашния пантеон се издават пластмасови капачки, които хората са събирали в последните 6 месеца. „ Днес ги носят, по-късно ние ще ги извозим до рециклатор, който ще ги преработи. От преработката ние ще получим средства и с тях ще купим кувьози “, изясни Йорданова.

Тя осведоми, че акцията освен събира капачки, а има и обучителен темперамент. Всеки, който събира капачка, се замисля какво се случва и с бутилката, и по този метод се работи върху съзнанието на хората да рециклират. „ По наши изследвания във Facebook страницата ни сме открили, че 89% от хората, които събират пластмасови капачки, са почнали или да рециклират повече, или да се замислят върху това. Това за нас е повече от добре “, сподели още Йорданова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР