Надявам се Великобритания да се върне в ЕС. Това каза

...
Надявам се Великобритания да се върне в ЕС. Това каза
Коментари Харесай

Борисов се надява Великобритания да остане в ЕС

Надявам се Англия да се върне в Европейски Съюз. Това сподели в свое изказване в Министерския съвет министър-председателят Бойко Борисов след среща с основния договарящ за излизането на Англия от Европейски Съюз Мишел Барние, съобщи „ Фокус “.

„ Имаме и доста британци, които към този момент са в България. Трябва да се съблюдават разпоредбите на общия пазар. Надявам се в няколко сфери също да се откри баланс освен като един от главните членове в НАТО Англия, това е и във военното съдействие и сферата на сигурността. Специалните служби би трябвало да работят в цялостна съгласуваност с тези на Англия. Този Brexit ще бъде сложен, тъй като имаме проект и рамка, само че политическата декларация би трябвало да се приготви през тези 6 месеца, тъй че всеки един подробност да бъде решен в този интервал, а не когато стартира самото излизане на Англия “, съобщи Борисов.

По думите му с новия програмен интервал стартират интензивно да работят по европейския бюджет. „ По 10 милиарда евро на година чисто ще липсват в бюджета на Европейска комисия. Трябва да поставим големи старания. Мишел Барние е на наша страна за кохезионната политика. На последния съвет доста се приказва да имаме общ фонд по тематиките: миграция, общата европейска защита, селскостопанска политика, кохезия. Но 10 милиарда евро липсват и би трябвало доста деликатно и точно да се разпределят парите “, сподели още Бойко Борисов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР