Надявам се в тази една седмица да успеем да продължим

...
Надявам се в тази една седмица да успеем да продължим
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Сега е времето избирателите да кажат „Стига толкова!“ на Светата троица – печалби, пари, пазар

Надявам се в тази една седмица да успеем да продължим диалозите с хората, да разясним още повече нашите хрумвания и да съберем по-сериозна поддръжка. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ претендентът за кмет на София от локална коалиция " Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова.

Сега е времето, в което ние в действителност можем да създадем пробив в метода, по който се води политиката, по който се ръководят бюджетите и в който да осъществяваме шанса да спрем източването на средствата към избрани компании, които не правят работа, уточни още тя.

Григорова изясни, че за нея изрично няма значение дали на втори тур на изборите в неделя ще може да се гласоподава и с машини, с изключение на с хартиена бюлетина.

Не желая да влизам в технологията, в последна сметка демокрацията не е технология на гласоподаване, народна власт е конфликт на хрумвания, конфликт на оферти, където жителите избират по кой метод желаят да бъде насочван техният живот, сподели още Григорова.

Според нея изказванието, че дясна София не би избрала ляв кмет няма да се удостовери:
Демографията от екзитполовете е пределно ясна, 55% от хората, които са дали своят вот за мен са хора, които са последователи на Българска социалистическа партия. Всичко останало е „ шарено ветрило “, това са хора, които са припознали в концепциите, които аз предлагам и за които упорствам, себе си. Казали са „ Стига толкоз! “ на светата троица – облаги, пари, пазар.
Според нея даже и индивидът, който се счита за десен, върви по тези улици, чака рейса на спирка без заслон, разхожда се в парка, където няма социална тоалетна, води детето си на учебно заведение и занималня надалеч от вкъщи си.

„ Той усеща всички тези тегоби. Аз съм отворена към всички, само че когато би трябвало да се избира сред това дали за следващ път да създадем ремонт на Шишман или да създадем улица, която до този миг е била кална, а би трябвало да минат 10 деца, с цел да отидат до учебно заведение, ще предпочета да създадем улицата “, безапелационна беше Ваня Григорова.

Тя изясни, че се надява на поддръжка от други политически сили.
Аз диалози с нито една партийна централа не съм водила. В този смисъл одобряваме всякаква поддръжка, само че ние няма да вървим да се молим по партийни централи. Отворени сме въпреки всичко за поддръжка на обединения, които считат, че в този момент е времето да се противопоставим на държанието, което виждаме в ръководството.
„ Хората, които са дали своят вот за ГЕРБ са една немалка част от обществото, част от тях също са разочаровани от тази сглобка, която виждаме на национално равнище. Нямам никакво подозрение, че това, което се случи в петък и в събота, тази нервност, която беше основана с машините, беше целенасочена, с цел да може електората на ПП-ДБ да се сплоти. С този скандал те съумяха да накарат една немалка част от хора да решат да отидат до урните “, безапелационна беше Ваня Григорова.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР