Надявам се в днешния ден всеки български гражданин да си

...
Надявам се в днешния ден всеки български гражданин да си
Коментари Харесай

Свиленски: Без БСП ще има нови F-16, но не и социални придобивки

„ Надявам се в днешния ден всеки български жител да си е дал отговор на въпроса какъв брой самостоятелна е България и самите ние като жители дали се усещаме самостоятелни. Това не значи нищо да не зависи от нас, а да сме хора и да сме страна, които сами взимаме решенията. Не значи да не членуваме в разнообразни съюзи, а значи където сме членове, да отстояваме националните си ползи. “Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ в 24 МИР – София Георги Свиленски в ефира на БСТВ.

На въпроса по какъв начин върви акцията, социалистът отговори: „ Вече свикнахме, това е четвърта акция. Традиционно гласоподавателите слагат своите проблеми. На “БСП за България “, като политическа мощ, ни е по-лесно, тъй като има какво да кажем и покажем на българските жители. Ангажиментите, които сме поемали, през днешния ден можем да ги докладваме като осъществени “, изясни той.

По думите на Свиленски сега целият свят вижда, че единствено ляво ръководство може да помогне в рецесията и да застане до българските жители. „ Всички се обръщат към страната, а години обратно ни споделяха по какъв начин държавното би трябвало да бъде закрито, по какъв начин не би трябвало да се намесва в стопанската система, само че в този момент всички споделят страната да оказва помощ и да контролира. “ Той изясни, че в България се появяват политически субекти, които се насочват към този набор, „ само че като достоверни представители на лявото виждаме вътрешните им несъгласия “, посочи той и даде образец с партията на Стефан Янев и “Възраждане “.

Свиленски изясни, че наклонността е към повишение на поддръжката към Българска социалистическа партия, българите са осъзнали вярната политика, която от левицата организират. „ Сега се удостоверява и от европейските политици, които желаят да оферират същите ограничения, които ние ги предлагахме преди месеци – таван на цените, унищожаване на Данък добавена стойност на енергоносителите. “ По думите му тези ограничения оказват помощ както на жителите, по този начин и на бизнеса и посочи, че за Българска социалистическа партия двата най-големи целта са инфлацията и повишение на приходите на хората.

„ Служебният министър на финансите, който беше зам.-министър в предходното ръководство, неведнъж споделя по какъв начин страната ще изпадне в свръхдефицит и по какъв начин би трябвало да се преразглеждат обществените заплащания – това значи пенсии, безвъзмездни детски градини, детските надбавки “, предизвести социалистът и добави: „ Без нас в ръководството, тези пари ще отидат за това, което реши служебният кабинет – закупуване на нови втори F-16. “

Свиленски удостовери позицията на левицата по отношение на Руската федерация, а точно да се възстановят дипломатичните отношение и посочи, че България не може да бъде страна в този спор. „ Служебното държавно управление до последния ден няма да кажат каква им е позицията за “Газпром “. Никой не води диалози, а такива би трябвало да се водят, тъй като зимата идва, а газ има до октомври месец. Тоест до момента в който Европейски Съюз се пробва да санкционира Русия, Русия и “Газпром “ си усилят облагите, а в Европа ще би трябвало да пестим “, предизвести социалистът.

Във връзка с продължаващите кадрови промени от служебния кабинет той попита какво общо имат тези дейности с изборния развой. „ Те направиха безчет безумни уволнения “, сподели още той.
„ Покупко-продажбата на избор продължава, по тази причина сътрудниците от Северозападна България демонстрират угриженост и за следващ път се пробват да светнат алената лампа на вътрешния министър “, съобщи Свиленски по отношение на изпратеното писмо и продължи: „ Органите би трябвало да се задействат, а не да си вършат ПР-кампания. До нас доближава информация, че има устно предписание да не се пишат предупредителни протоколи. Органите на реда във всяко едно обитаемо място доста добре знаят схемите и хората, които го вършат “, безапелационен е социалистът.

На финала Свиленски изясни по какъв начин се реализира обществена и сигурна страна - когато в българския парламент влязат народни представители, които са обществено виновни. „ Тогава и държавно управление ще има, и бюджети, каквито заслужават българските жители. Затова на идните избори подкрепете Българска социалистическа партия с номер 28 и ще бъдете и спокойни, и щастливи за това, че сте изпълнили гражданския си дълг “, заключи той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР