Надявам се това, което се случва на българската политическа сцена,

...
Надявам се това, което се случва на българската политическа сцена,
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Пенсиите за юни са гарантирани. Ще предложим удължаване на Бюджет 2022

„ Надявам се това, което се случва на българската политическа сцена, да откри решение и излаз от обстановката доста бързо. От ротация на ръководство се оказахме в ротация на кавги. Българското общество не биваше да бъде поставяно в такава обстановка “, сподели министър председателят Гълъб Донев.

По думите му служебното държавно управление ще подсигурява заплащанията и те ще се правят регулярно. Според него по-късно „ отговорността е на народните представители “ .

„ Ще предложим на Народно събрание идната седмица удължение на Бюджет 2022. Пенсиите за юни месец ще бъдат изплатени по проект и в точния момент. Не съм броил последните 299 дни. Не съм се замислял даже, че е минало толкоз време откогато съм длъжностен министър председател на страната. това е една извънредно огромна отговорност, която се носи пред българското общество. Особено на фона на обстановката, която съобщи първият длъжностен кабинет през август предходната година “ , разяснява Донев пред „ NOVA “. По думите му държавното управление се е сблъскало с доста рецесии през миналите 10 месеца .

По мотив положението на финансите на страната , той е безапелационен, че то е „ устойчиво ”. Той акцентира:

„ Това, което направихме може да бъде направено не от едно, а от две постоянни държавни управления. Това е една изключителна отговорност, натоварване и безсилие освен за премиера, само че и за екипа, който работи с министрите. “

Премиерът разяснява въпроса какъв брой близо сме до нови избори с думите:

„ След това, което за тези два месеца – от 2 април до в този момент гледаме, договарянията за сформиране на постоянен кабинет, договарянията, които се оказаха замразени, се оказахме в обстановка в която, от ротация на ръководството, се оказахме в ротация на кавги. Това, което всички гледаме – освен българските жители, само че и нашите задгранични сътрудници, демонстрира уродливото лице на политическия цинизъм, който върви сега. Той може да бъде разказан с алабализми, само че в действителност приказва едно. Че желаят да вземат страната на концесия. Никой няма интерес да няма постоянно държавно управление, определено от Народно събрание. България когато и да е има кабинет, без значение дали е служебно или постоянно – страната не остава без функциониращо държавно управление, което да води делата ѝ. Не виждам кой има интерес да няма кабинет? Имаме работещ парламент, само че до каква степен депутатите се занимават с работата си по конституция, а точно да одобряват закони, е различен въпрос. ”

По думите на Донев концепцията за ротацията на премиера , препоръчана от първата и втората политическа мощ, всички „ чакахме да сработи ”. Той е безапелационен, че в никакъв случай не е очаквал да остане толкоз дълго на този пост.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР