Надявам се паркът с вишневи дървета в подножието на Пирин

...
Надявам се паркът с вишневи дървета в подножието на Пирин
Коментари Харесай

Вероника Бонкова: Надявам се паркът с вишневи дървета в подножието на Пирин да се превърне във визитна картичка на Банско

Надявам се паркът с вишневи дървета в подножието на Пирин да стане визитната картичка на Банско. Това сподели международният първенец по канадска битка Вероника Бонкова в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. Тя е и създател на плана за основаване на подобен парк.  

Вероника Бонкова описа, че в навечерието на нейния 50-годишен празник си е задала въпроса какво е дала на околните си досега и какво желае да даде и да направи в идващите 50 години. " Отговорът беше: да сътворявам и да създавам, както до момента. Исках да основа нещо красиво, което дава отговор на душата ми, и това да бъде налично от хората, да допре хората по този начин, както допира мен. Тогава се роди концепцията да направя вишнев парк. След като показах моята страст по моя си метод в общината, те одобриха концепцията, предоставиха ми опция да разработя дендричния план на едно прелестно място при започване на Банско. Всеки, който мине от там – гражданин, инцидентно минаващ, посетител на Банско, ще се срещне с страст “, описа тя. 

Паркът ще бъде ситуиран на повърхност от 2,5 декара. Освен японски вишни, там ще бъдат засадени и други растения с друг сезонен разцвет, от пролетта до зимата. Ще бъдат построени и алеи, добави създателят на концепцията. " Реализирането на този план ще даде отговор на доста хора, когато следят това напълно дърво, да размишляват. Тези растения са метафора – да живеем живота тук и в този момент. Сезонът на разцвет на това дърво е мощно въздействащ, блестящ и безусловно омагьосващ, само че за жал, извънредно временен – като живота ни. Тогава си вършим равносметка по какъв начин желаеме да го живеем. Нека това да бъде блестящо, благородно и в признателност “, прикани Вероника Бонкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР