„Надявам се младите ни специалисти и докторанти да останат тук,

...
„Надявам се младите ни специалисти и докторанти да останат тук,
Коментари Харесай

Връчиха Годишните стипендии на лекари специализанти и редовни докторанти на БЛС

„ Надявам се младите ни експерти и докторанти да останат тук, с цел да лекуват българския народ. Сигурно в чужбина изискванията са по-добри, само че няма нищо по-удовлетворително от това да лекуваш сънародниците си ". Това сподели ръководителят на Български лекарски съюз (БЛС) доктор Венцислав Грозев на връчването на Годишните стипендии на лекари специализанти и постоянни докторанти, което се организира в столицата.



Той благодари на младите експерти, че са избрали тази благородна специалност, че се отхвърлят от съня си и времето със фамилията, с цел да оказват помощ на болните.

Финансовото подкрепяне на младите медици е приоритет на БЛС и се осъществя за шеста поредна година, като за 2018 година ще бъдат предоставени 31 стипендии. В рамките на събитието бяха дискутирани проблемите с миграцията на младите лекари.



Събитието бе почетено от зам.-председателя на Народно събрание Нигяр Джафер, ръководителя на парламентарната комисия по опазване на здравето Даниела Дариткова, шефове на лечебни заведения, ректори и декани на медицински университети и други.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР