Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите,

...
Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите,
Коментари Харесай

Радев: Надявам се Главчев си дава сметка за щетите, когато изпълнява щенията на своя партиен началник

Надявам се господин Главчев да си дава сметка за вредите, когато извършва щенията на своя партиен шеф.


Така президентът Румен Радев разяснява предложенията на служебния министър-председател за рокади в изпълнителната власт, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Радев напомни, че когато той е назначавал служебни кабинети, партиите не са можели да си помислят за сходно вмешателство.

За Министерство на външните работи стана ясно, само че кой поръча промяната и на земеделския министър, попита Румен Радев.

Нормално ли е през ден да сменяме министър, сподели още президентът.

Няма да се греша в решенията на министър-председателя за състава на служебния кабинет, само че ще упорствам и той да си съблюдава обещанието, че ще предложи кабинет равно далечен от всички партии. В петък ще поканя господин Главчев да обсъдим неговите оферти, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии, сподели още Румен Радев по адрес на предлагането Даниел Митов да оглави външно министерство.

Има голям брой дипломати с качества да са министри, тъй че постоянно може да се откри заслужен претендент, акцентира Радев.


БГНЕС напомня, че министър председателят Главчев предложи рокадата в Министерство на външните работи седмица след встъпването в служба на служебната власт. Това стана посредством прессъобщение от пресслужбата на Министерски съвет, изпратено късно вечерта в понеделник.

Даниел Митов все още е народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС, той е и зам.-председател на партията. Бил е длъжностен външен министър в кабинета " Близнашки " и във второто постоянно държавно управление на Борисов.

На 9 април дипломатът от кариерата и дипломат в Черна гора Стефан Димитров пое поста на министър на външните работи в кабинета " Главчев ", въпреки първичната кандидатура да беше Ивайло Ценов.

Вчера Главчев изиска промяна и на министъра на земеделието Кирил Вътев, който резервира поста си от предходния кабинет и в служебния. Главчев предлага длъжността да заеме Георги Тахов, а като претекстове се акцентира продължаващото напрежение и неодобрение в аграрния бранш.

Днес водачът на ГЕРБ Бойко Борисов дефинира като съвпадане промяната на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР