Надявам се, че в близко бъдеще някои неща ще бъдат

...
Надявам се, че в близко бъдеще някои неща ще бъдат
Коментари Харесай

Ген. Матеев: Трябва лична екипировка и средства за индивидуална защита за всеки военен от специалните сили

Надявам се, че в близко бъдеще някои неща ще бъдат преразгледани, ще се намерят запаси за специфичните сили и ще се отделят средства. Имаме планувани няколко основни плана, които би трябвало да се осъществят в най-близко време. Това съобщи пред медии генерал-майор Явор Матеев, пълководец на Съвместното командване на специфичните интервенции.

„ Видяхте по какъв начин би трябвало да бъде снаражен всеки един военнослужещ от специфичните сили – персонална екипировка и средства за самостоятелна отбрана. Ето по този начин наподобява 30% от персоналния състав на специфичните сили, само че разбирате, че и останалия състав би трябвало да наподобява по този метод, тъй като за мен всички са еднообразно скъпи, значими и способни. Не може да възлагаш виновни и рискови задания на военнослужещ, без да осигуриш съоръжение “, безапелационен е той.

Според него доста неща могат да се решат, в случай че се отстрани бюрокращината и дребни интриганства.

„ Аз давам отговор за всеки един боец, мъж и жена от специфичните сили. Поел съм персонален ангажимент – желая оптималното от тези хора, само че сме длъжни да им осигурим самостоятелната отбрана и модерни средства за разузнаване, наблюдаване и въоръжение. Специалните сили се нуждаят от няколко вида въоръжение “, удостовери той.

„ Всяка година взаимното командване на специфичните интервенции приготвя, сертифицира и стъпва в подготвеност тактическа група. Това е сериозен персонален състав на фона на общото количество специфични сили. Имаме много формирования в подготвеност за задания за противопоставяне на тероризма. Получаваме още по-отговорни задания дружно с нашите съседи поради основното ни разположение наоколо до спора “, добави още той.

Ген. Матеев е безапелационен, че в случай че имат една десета от това, което се отделя за военноморските сили, тя ще презадоволи потребностите на специфичните сили.

„ През последната година и при нас има отлив и това очевидно е обвързвано с цялостната обстановка в страната – претендентите за военна работа при нас понижават “, вижда той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР