Надявам се, че това не е окончателно решение и Украйна

...
Надявам се, че това не е окончателно решение и Украйна
Коментари Харесай

Борел призова САЩ да преразгледат изключването на Украйна от временната мярка, с която се избягва спиране на работата на правителството

" Надявам се, че това не е дефинитивно решение и Украйна ще продължи да получава поддръжка от Съединени американски щати ", съобщи Борел.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел прикани американските конгресмени да преразгледат решението си да не включват финансова поддръжка за Украйна във краткотрайната мярка, с която беше избегнато прекъсването на работата на федералното държавно управление на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Мярката удължава периода на финансирането до 17 ноември, само че не включва даването на спомагателна помощ за Украйна - един от целите на Белия дом, на който се опълчват от ден на ден републикански конгресмени.

В Киев, след среща с украинския президент Володимир Зеленски, Борел съобщи, че европейските представители са били сюрпризирани от постигнатото в последната минута съглашение във Вашингтон и даде обещание, че 27-членният блок ще продължи да оказва помощ на подложената на настъпление страна.

" Надявам се, че това не е дефинитивно решение и Украйна ще продължи да получава поддръжка от Съединени американски щати ", добави Борел. " Изправени сме пред екзистенциална опасност. Украинците се бият с целия си кураж и с всички сили и в случай че желаеме да имат триумф, би трябвало да им предоставяте по-добри оръжия и да го вършим по-бързо ", акцентира испанският посланик.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР