Надявам се, че протестите ще спрат, след като падат цените

...
Надявам се, че протестите ще спрат, след като падат цените
Коментари Харесай

Борисов се надява протестите за горивата да спрат, оставка на Симеонов не била на дневен ред

Надявам се, че митингите ще спрат, откакто падат цените на горивата. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос вероятни ли са предварителни парламентарни избори, като добави, че не се е уплашил от тези митинги.

Давал съм оставка два пъти, само че сега с 20 стотинки ли с какъв брой са паднали цената на горивата, ще продължат да падат – не поради митингите, а поради поевтиняването на петрола. Когато падаха цените, нямаше митинги в поддръжка на рухването. Тези страни, които добиват нефт и газ, са богати, изясни Борисов своята позиция за протичащото се и загатна, че е попречено да има рандеман на стандартен газ в Генерал Тошево. Винаги по този начин се случва, настоя той по отношение на внезапния спад на цената на бензин А95 и добави, че " може би е редно " Комисия за защита на конкуренцията да накара всички търговци на горива всеки ден да разгласяват публично по какъв начин си образуват цените.

Борисов не пожела и " да се вкарва " в тематиката " платени митинги " – виждало се, че има, само че не било единствено това.

Същевременно Борисов видя като прогрес плануваното нарастване на заплатите в държавния бранш от следващата година – с 10%, както и 20% за учителите, множеството пари за опазване на здравето, за просвета. Той отхвърли и, че България се трансформира в страна, в която заплатите в обществения бранш са по-големи от тези в частния.

Премиерът сподели и: " Не мисля, че би трябвало да се стига до там ", визирайки преконфигурация на ръководството, в това число кабинет на малцинството. Две години ръководство, две години гневни офанзиви и не могат да ни стигнат – нищо по-различно, разяснява водачът на ГЕРБ какво е положението при Българска социалистическа партия и изобщо в страната.

Не се разисква оставката на Симеонов

Мъчно ми е и ме е гняв – по този начин Борисов разяснява случилото се сред Валери Симеонов и майките на деца с увреждания, тъй като доста работили, с цел да има нови закони и помощ. На пряк въпрос дали е предиздвикал Симеонов да се извини, Борисов отговори, че имало Коалиционен съвет и " всички го помолили ". Според мен Симеонов беше откровен в извинението си, тъй като и той има човек с увреждания в фамилията си и знам какъв брой мъчно и тежко го понася, добави министър председателят, който даде обещание поетото като ангажимент към хората с увреждания да се извършва. Не е в моите благоприятни условия да прибера майките на деца с увреждания от улицата, акцентира Борисов и за следващ път разгласи, че оставката на Валери Симеонов е на дневен ред единствено при " Обединени патриоти ". Не, в този момент не се разисква оставката на Симеонов в държавното управление, добави водачът на ГЕРБ.

За десети път ще кажа, че се оправдавам на майките на деца с увреждания. Тя припознава ли се, че нейните депутати нарекоха народа " дебили " – по този начин Борисов отвърна на Корнелия Нинова и тезата ѝ, че е хвърлил България в безпорядък. И продължи – коя партия подписа за " Белене ", в кой мандат падна КТБ, като не разяснява по какъв начин в този момент планът " Белене " още веднъж е на дневен ред и дали той и неговото ръководство имат роля в издигането на КТБ. Доходите се усилват и ще продължат да се усилват с доста по-бързи темпове, даде обещание Борисов. Той не пропусна и да каже по какъв начин ГЕРБ била партия на 10 години, а БКП/БСП била доста повече години " страната ". Оставаме обратно в класацията, тъй като сме тръгнали от под водата, даде оценка Борисов.

Румен Радев приема Корнелия Нинова, доста харесва " Визия за България ", само че не приема среща за Кодекса за застраховането, не приема кметовете, а споделя, че бил в края на законодателния развой, възмути се Борисов. Да ме подлага на критика, само че да споделя и какво беше по времето на БСП/БКП – не заслужаваме ли и добра дума, добави той.

Борисов стигна и до тематиката " приходи " и по какъв начин заплатата му била с 4000 лв. по-малко от тази на президента (7000:11 000 лева), правейки паралел с 40 лв. коледни добавки за пенсионерите и 90 лв. повече за депутатите. Според него всеки заслужавал, и президента в това число, само че в случай че в този момент хората счупели страната, нямало да може да се мултиплицира резултата на нарастване на приходите, който ГЕРБ била постигнала.

Останалите тематики, които министър председателят разяснява, прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР