Надявам се, че концертът ни с Пласидо Доминго на 31

...
Надявам се, че концертът ни с Пласидо Доминго на 31
Коментари Харесай

Соня Йончева: Концертът на 31 август – ново начало

„ Надявам се, че концертът ни с Пласидо Доминго на 31 август в София ще се трансформира в знак на ново начало. Ще бъде с нова сила и с огромен размах. Площадът пред „ Свети Александър Невски “ е митично и магично място – хората се събират там за наслади, за горест, за митинги. Когато запитах „ Пласидо, искаш ли да пееш с мен? “, той отговори незабавно: „ Разбира се, къде? “, описа по Българска национална телевизия Соня Йончева. Световното сопрано и гениалният тенор, които ще излязат пред 5000 меломани в сърцето на столицата, се познават от дните на първия интернационален конкурс, на който българката печели огромната премия – „ Опералия “. Когато на финала излиза наяве, че тя е безапелационният победител, брачната половинка на Доминго му споделя: „ Нали ти споделих, че тя ще е първа “. 

„ Той има доста бащинско отношение към мен, а и фамилиите ни от дълго време са близки “, показа още Соня Йончева. Самата тя е под знака на страстите, свързани освен с концерта на 31 август в България, само че и с представянето на новия й албум „ Rebirth “. Италианската му премиера е на 18 ноември в „ Ла канара “ в Милано, а през декември следва турне.  А когато предходната година Соня Йончева извършва „ Заблеяло ми агънце “ в Залцбург, цялата зала плаче. После й споделят: „ Нищо не разбрахме от това, което пееш, само че очевидно твоята страна е доста специфична “.

Соня Йончева разяснява, че песните в „ Rebirth “ са доста остарели, някои от тях датират от преди 500 години. „ Изкуството се преражда, взирайки се в предишното на човечеството. Културата не за първи път претърпява усложнения “, безапелационна е звездата на класиката по тематиката за проблемите в арта поради корона рецесията.                     
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР