Надявам се, че до две години ще може да включим

...
Надявам се, че до две години ще може да включим
Коментари Харесай

До 2 години пускат нови 25 трамвая в София, прогнозира Фандъкова

Надявам се, че до две години ще може да включим в придвижване още 25 нови трамвая. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й от на следващия ден по линия №18 потегля първият от 13-те нови трамвая, като се чака и идващите да се включат в придвижването поетапно.

Кметът акцентира, че трамваите са много скъпи за разлика от тролейбусите и рейсовете и по тази причина малко по-бавно съумяват да закупуват чисто нови возила.

Цената на един нов трамвай е над 3.3 млн. лева , уточни Фандъкова.

Тя означи още, че не престават с модернизацията на наземния превоз, дружно със строителството на метрото. По думите й това е една от най-важните ограничения, с които може да се даде различна и повече хора да влязат от колите си.

Тече процедура за закупуване на още 25 нови трамвая. Три компании са подали документи. Столичният електротранспорт прави процедурата. Средствата са обезпечени от Оперативна програма " Околна среда ", добави още столичния кмет.

По отношение на новата линия на метрото, кметът разясни, че дейностите по 5 от страниците към този момент са завършили , като там към този момент вървят тестванията на влаковете.

Тя означи, че чака информация от диктора на " Метрополитен ", че завършват и строителните действия по останалите станции.

Фандъкова не се ангажира със период по кое време в действителност ще тръгне част от третата линия на метрото.

Във връзка с повишението на налозите на колите, тя акцентира, че по време на акцията в никакъв случай не е поела ангажимент да не се подвигат налозите.

Ако желаеме да дишаме по-чист въздух, колите които замърсяват би трябвало да заплащат повече , добави тя.

Фандъкова отхвърли и слух за повишение на цената на градския превоз като съобщи, че на този стадий няма нужда от това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР