Надя Георгиева не се вписва в традиционния женски образ. Тя

...
Надя Георгиева не се вписва в традиционния женски образ. Тя
Коментари Харесай

Надя скри шапката на авджии с първия изстрел

Надя Георгиева не се вписва в обичайния женски облик. Тя ​е доказателство, че хубостта е даденост, а всичко останало е чиста проба професионализъм. Пловдивчанката владее ловджийството до съвършенство, а експертността <210> в туризма е ненадмината. А нейните клиенти несъмнено имат усет и нюх към кого да се извърнат и на кого могат да разчитат.

В рода на Надя няма нито един ловджия. " Стана доста непринудено и инцидентно. Намери ме тази специалност, без аз да я диря ", споделя тя. 

Георгиева е приключила приложна филология. Знае четири езика - френски, италиански, британски, испански. Това й оказва помощ да работи с чужденци.



" Адреналина ми го дава ловът ", признава дамата. Тя още помни първия си изстрел преди осем години в софийското село Радуил. Било на лов за пъдпъдъци. Всички мъже я очаквали в дружинката с неспокойствие. Трябвало да я снимат за ловджийски филм по наша телевизия. Стреляла с 410 диаметър. С него обичайно гърмят майсторите.

По някаква случайност обаче уцелила пъдпъдък

Тя видяла възхищението в очите на всички в дружинката от точния изстрел. 

Надя от 20 години се занимава с ловджийски туризъм и нейните клиенти са най-вече италианци. Хората от Апенините се открояват с дизайн на ловното облекло. По традиция те ловуват птици. В България няма разнообразие на ловни облекла. Тогава й пристигнало вдъхновението да направи магазин за маркови ловни одежди, аксесоари и техника. Сега Надя има към този момент и онлайн магазин за своите артикули. Клиентите й са с огромни бизнеси в Италия.  Сред тях са Гучи, италиански сенатор и други. Всички те идват тук да ловуват малък дивеч със сетери. Надя е специализирала в дребния лов с куче на пъдпъдъци, фазани, яребици и бекаси. Посещавала е доста ловни изложби, като показва ​специализираната си организация.

Като туристическа дестинация България е една от най-известните за малък лов, защото имаме щастието през страната да минава главният миграционен път Виа Понтика на птиците, споделя Георгиева. Когато се практикува лов на бекаси, се минава през драки и тръни. Дрехите би трябвало да са доста устойчиви на хабитата им.  Много е значимо на ловджиите краката да са им сухи, по тази причина би трябвало обувките да са непромокаеми, прибавя дамата ловджия.



Професионалистите знаят, че в лова се употребяват бийпъри и джипиеси. Бийпърите са кучешки нашийници, които подават сигнал, когато четириногото надуши дивеч. Те към този момент стават по-развити, тъй като птиците научават звука им, защото старите устройства са шумни и птиците се плашат. Сега на мода са тихите бийпъри, които най-често се употребяват от италианските ловци. 

Всичко, което е обвързвано с лова, е доста скъпо - най-много облеклата, техниката и самата услуга. В съпоставяне с останалия туризъм цените са несъпоставими. Удоволствието е доста по-скъпо, в сравнение с разглеждането на забележителности, споделя Георгиева. 

Как би трябвало да наподобява един ловджия


Хубаво е да има положително цветово комбиниране на облеклата. Ако ловецът купува панталон и яке, те би трябвало да бъдат със сходни цветове и материи. Визуално да е ок. Много е значимо ловците да се обличат по този начин, че да са им комфортни облеклата. Трябва и да съблюдават правилото на трислойното обличане. Първият пласт може да бъде една термотениска, вторият - термополар, а третият - яке. По този метод премяната наподобява доста тънка и лека, а и човек не се изпотява.



Повечето от облеклата включват светлоотразителни детайли - ленти, оранжеви украси. Напоследък стават настоящи светлозелените ловни облекла. Важно е човек да се съветва със експерт за покупката на облекла, декларира Георгиева. 

 Ловът е рисков спорт и по тази причина е извънредно значимо да се съблюдават ограниченията за сигурност. Въпреки че има предизвестия и указания, всяка година в България стават произшествия. Безопасността не би трябвало да се подценява, добавя бизнес дамата. Тя често прави инструктажи. Един от препоръките, които дава, е, че всякога, откакто завърши ловът, би трябвало да се извадят патроните от пушката. Причината е, че при покачвания адреналин човек от време на време не мисли и за жал, може да се случи случай, прибавя Надя.

Картофки стопили леда сред нея и човек от Гучи 

Надя е имала шанса да се срещне онлайн с представител на семейството Гучи. Това се случило в Созопол преди десетина години. Когато схванала за първи път, че и следва такава среща, тя се развълнувала доста. Тайно се надявала, че гостът Алесандро ще й донесе най-малко една маркова чантичка, само че това не се случило. Освен това се тормозила доста по какъв начин да се държи с височайшия посетител. Той обаче разчупил леда още първата вечер, щом седнали на масата. Държал се умерено, като земен човек. Посегнал и си взел от нейните картофки и това пречупило всичко. ​Алесандро не ловувал интензивно, както другите, от заран до вечер. Давал го по-лежерно. Обичал комфорта. Бил за четири дни у нас. След първата среща гостувал още няколко пъти.



Освен с ловджийски, Надя Георгиева се занимава с културен и планински туризъм. Организира турове и преходи в планината с колело. Първият й маршрут бил обиколка на три планини - Родопите, Рила и Пирин. И в този момент на туровете идват най-вече италианци. Правила е еднодневни обиколки в Пловдив и към града. От предходната година към този момент провежда турове и за българи. " Чужденците споделят за нас, че тук е необикновено и всеки ден пейзажът горе е друг. Въпреки че имат невероятна природа, италианците са възхитени от българската, заключава Георгиева. 

Запалена е по танците и пътешествията

Надя Георгиева доста обича да пътува отвън работата си. Не единствено по екзотични дестинации. Ходила дружно със сина си в Барселона. Там видяла и стадиона на каталунците Ноу Камп. Момчето влезнало в ролята на гид и й разказало за всички играчи. Друга невероятна страна, която е посетила, е Тайланд. Там тя преодоляла страха си от водата посредством още веднъж на сина си и даже се научила да се гмурка. Така разкрила наслаждението от типа на големите костенурки, цветни корали и невероятни риби. В последно време пловдивчанката е преоткрила и латино и зумба танците, като върви на занимания няколко пъти в седмицата по два часа. Така се зареждам, признава Надя.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР