Надвзети за електронни винетки суми ще бъдат възстановявани. Това обяви

...
Надвзети за електронни винетки суми ще бъдат възстановявани. Това обяви
Коментари Харесай

АПИ каза как да си върнем дадени повече пари за електронни винетки - по хартиен път

Надвзети за електронни винетки суми ще бъдат възстановявани. Това разгласи АПИ на своята интернет страница.
Още през вчерашния ден (9 януари), Actualno.com се свърза с Комисията за отбрана на потребителите поради оповестеното от " Български пощи ", че доказана за пазаруване винетка няма да може да се върне или преработи. В последна сметка стана ясно, че единствено АПИ има компетенцията да каже какво се случва, в случай че бъдат подадени неверни данни – да вземем за пример регистрационен номер на друга кола. Оказа се, че съгласно АПИ в случай че сбъркаш регистрационния номер, парите няма да ти бъдат възобновени. Ако обаче се желае просто смяна на регистрационния номер, а не да се връщат пари, тогава още веднъж би трябвало да се обърнете към АПИ. Засега обаче, към 10 януари горещият телефон на уеб страницата bgtoll.bg не работи, а неколкократните опити да доизясним нещата с вероятно прекачване на винетка на верен регистрационен номер на различен телефон (02 917 33 56) към момента удрят на камък.
Сега АПИ разгласи, че в случай че консуматори са платили няколко пъти винетка за едно и също транспортно средство и с еднакъв интервал за годност, би трябвало още веднъж да се извърнат непосредствено към организацията. Изпраща се заявление в свободен текст до ръководителя на УС на АПИ (до през вчерашния ден това беше Светослав Глосов, само че той подаде оставка), само че би трябвало да бъде конкретизирана и следната спомагателна информация:
1. При картово заплащане – регистрационен номер на автомобила; PAY номер; метод на заплащане – посредством мобилно приложение, посредством уеб страницата bgtoll.bg или терминал за самотаксуване. В случай, че заплащането е осъществено посредством терминал, апелирам да посочите обекта, в който се намира устройството;
2. Плащане в брой – квитанция за плащане;
3. По банков път – платежно разпореждане, съдържащо съответния PAY номер, който системата генерира; регистрационен номер на автомобила.
Обещанието на АПИ е, че всяко заявление ще бъде прегледано и надвзетите пари ще бъдат върнати до 30 дни след постъпване на заявката. Заявителят би трябвало да уточни и банкова сметка, на която да бъде преведена сумата. Документите би трябвало да се изпращат на адрес: гр. София, пл. “Македония” 3, Агенция “Пътна инфраструктура” или в Областните пътни ръководства.
Според изчисленията на АПИ досега имало недоволства за надвзети пари при 0,1% от продадените електронни винетки, които към 10 януари са 131 737. През днешния ден били възобновени парите на девет души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР