Надстроената детска градина 192-а детска градина “Лозичка” бе официално открита

...
Надстроената детска градина 192-а детска градина “Лозичка” бе официално открита
Коментари Харесай

Откриха надстроена детска градина в квартал “Лозенец”

Надстроената детска градина 192-а детска градина “Лозичка” бе публично открита точно на 1 юни от районния кмет Константин Павлов.

През септември общинското образователно заведение ще одобри повече деца, а идното уголемение на 141 ДГ “Славейкова поляна” и 193 ДГ “Славейче” ще спомогне за приема на шест спомагателни групи (около 150 деца).

“Много се надявам децата, които порастват в естетична среда, също да основават хубост към тях, когато изоставен градината. “Лозичка” ще добави една група към досегашните седем, с което обезвреждаме резултата от неочакваното понижаване на броя свободни места на всеки четири години.Освен надстройката, за потребностите на новата група се направи и нова детска площадка с естествени материали”, съобщи Константин Павлов.

Общите пространства в разширената детска градина са със специфичен акустичен таван, който гълтам огромна част от шума, а климатиците са вградени в тавана, което разрешава удобна климатизация без риск някой да настине.

Архитект на надстройката е Христо Станкушев, който дружно със заместник-кмета Михал Сотиров бе награден за ефикасната работа.

Районната администрация се ангажира да продължи търсенето и подготовката на терени за детски градини, в това число и в новите квартали на региона. Целта е в “Кръстова вада” и “Витоша” да бъдат построени напълно нови детски градини и учебни заведения.

На днешната гала по откриването участва и кмета на София Йорданка Фандъкова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР