Надпреварата е част от информационна кампания, насърчаваща творчеството и толерантността

...
Надпреварата е част от информационна кампания, насърчаваща творчеството и толерантността
Коментари Харесай

В ОУ “Олимпи Панов” наградиха победителите в конкурса за есе “За буквите”

Надпреварата е част от осведомителна акция, насърчаваща творчеството и толерантността в русенските образователни заведения

В навечерието на 24 май, на празненство в двора на ОУ “Олимпи Панов ” бяха отличени спечелилите в състезанието за съчинение или есе на тематика: “За буквите ”. В конкуренцията се включиха възпитаници от три възрастови групи от ОУ „Олимпи Панов“. Конкурсът предизвика децата да изразят отношението си към празника 24 май, отдаден на делото на Светите братя Кирил и Методий и на славянската книжовност и просвета

Събитието почетоха началникът на РУО-Русе доктор Росица Георгиева, началникът на отдел “Образование ” към Община Русе Таня Тодорова, както и шефът на ОУ “Олимпи Панов ” доктор Вергилия Грънчарова.

Инициативата е част от новаторски и забавни онлайн и присъствени събития в границите на осведомителна акция „Творим дружно за мир и равенство“, която се организира през месеците май и юни по план BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 „ Интегрирани ограничения за обществено и просветително включване на уязвими групи на територията на Община Русе “.

Кампанията е самодейност на колегата по плана – Сдружение „ Българо-Румънски трансграничен институт по медиация “ и си слага за цел да способства за поощряване на креативното начало в подтекста на тематиката за мира и толерантното другарство в просветителната среда.

Ученическият книжовен конкурс се организира в три възрастови групи: 1-3 клас, 4-5 клас и 6-7 клас. Творбите бяха оценени от умело жури в състав:

– Татяна Савова – лингвист, дълготраен публицист, а понастоящем разпространява активността на Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ – град Русе.

– Мина Маринова – актриса, художник, специалист към Младежки дом – Русе.

– Диян Илиев – публицист.

Отличените деца получиха ваучери за книги и грамоти, а всички останали участници – грамоти за положително показване.

Ето и класирането по възрастови групи:

І ГРУПА – 1-3 клас

ІІІ място – Александра Емилова Петкова – 2а кл.

ІІ място – Мишел Дениславова Кирилова – 3а кл.

І място – Калина Емилова Петкова – 2а кл.

ІІ ГРУПА – 4-5 клас

ІІІ място – Виктория Димитрова Караиванова – 5б кл.

ІІІ място – Ива Ивайлова Георгиева – 5б кл.

ІІ място – Кристиана Калоянова Христова – 5б кл.

І място – Йована Драгомирова Русанова – 4а кл.

ІІІ ГРУПА – 6-7 клас

ІІ място – Венцислав Радостинов Георгиев – 7а кл.

І място – Даниел Пламенов Славчев – 7а кл.

Експертът Мая Михайлова от Сдружение БРТИМ пожела на присъстващите този конкурс да се трансформира в традиция, с цел да се изявяват и показват от ден на ден деца, и благодари на всички за присъединяване и подредените прочувствени думи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР